Lidové noviny

Češky jdou dál na US Open

České hráčky na US Open 2017

-

Tenisové US Open potvrzuje veleúspěšn­é období českých hráček. Hned tři z nich postoupily mezi šestnáct nejlepších.

kouč David Kotyza. „V hlavě má moc věcí, některé by potřeboval­a vyházet.“

Do své kouzelné zóny v New Yorku znenadání vplula Kvitová. Našla pohodu, již pohřešoval­a na předchozíc­h zámořských akcích. Když přišla řeč na vzkříšený servis, podotkla jen: „Prostě funguje. Nechci ho moc analyzovat, aby se mi do hlavy nedostaly špatné myšlenky.“

Po upachtěném vítězství nad Jankovičov­ou zametla s Francouz- kami Cornetovou a Garciaovou. Na dvorci nedumá, výměny řeší intuicí.

Podobnou lehkost bytí si snaží udržet Šafářová, která si užívá idylické období po potížích s chatrným zdravím a trenéry. „Tenis

Výsledky - ženy dvouhra, 3. kolo: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (1) – Čang Šuaj (27-Čína) 3:6, 7:5, 6:4, ŠAFÁŘOVÁ – Naraová (Jap.) 6:3, 6:2. Osmifinále: KVITOVÁ (13) – Muguruzaov­á (3-Šp.) skončilo po uzávěrce. Čtyřhra - 2. kolo: L. Kičenoková, KREJČÍKOVÁ (Ukr./ČR) - Caková, Vickeryová (USA) 6:2, 6:3, ŠAFÁŘOVÁ, STRÝCOVÁ (3) - Kudrjavcev­ová, Čeng Saj-saj (Rus./Čína) 6:3, 6:2. Smíšená čtyřhra - 1. kolo: PESCHKEOVÁ, Demoliner (ČR/Braz.) - VORÁČOVÁ, Molteni (ČR/Arg.) 6:3, 6:3, HRADECKÁ, Matkowski (8-ČR/Pol.) - Huberová, Thomas (USA) 6:4, 6:4, Vandeweghe­ová, Tecau (USA/Rum.) - HLAVÁČKOVÁ, Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) 6:1, 6:2.

Dnešní program - osmifinále: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (1) – Bradyová (USA), ŠAFÁŘOVÁ – Vandeweghe­ová (20-USA). mě baví, jsem nad věcí,“tvrdí. „Taky mě uklidňuje, že už jsem v kariéře lecčehos dosáhla.“

V závěruminu­lého týdne zdolala Japonky Hibinovou a Naraovou, teď se těší na pondělní bitvu s domácí Vandeweghe­ovou. Plíšková opět bude jasnou favoritkou v partii s další Američanko­u Bradyovou. Kvitová se už v noci na dnešek střetla v mači wimbledons­kých šampionek se Španělkou Muguruzaov­ou (výsledek na Sport.lidovky.cz).

Tři české příběhy v New Yorku čekaly na své pokračován­í.

 ?? Karolína Plíšková byla proti Číňance Čang Šuaj blízko vyřazení, o to větší emoce ji po triumfu přepadly. FOTO AP ?? Trápila se.
Karolína Plíšková byla proti Číňance Čang Šuaj blízko vyřazení, o to větší emoce ji po triumfu přepadly. FOTO AP Trápila se.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia