Lidové noviny

Čecháčkovs­ká republika

-

Politické strany a hnutí, jdoucí do voleb s úmyslem získat moc a učinit na další čtyři roky šťastnými občany této nešťastné země, mají první rekord. Je jich 31 a v jejich řadách čeká na hlasy 7539 potenciáln­ích zákonodárc­ů. Přibylo spasitelů a vlastenců. Jako by nestačili obskurní vlastenci v našich tradičních stranách a hnutích nebo populista, kterému podle rozhodnutí soudu můžeme někdy říkat i Pitomio.

Hlavním tématem voleb se jeví boj. Bude se bojovat proti všemu cizáckému, proti diktátu EU, islamizaci, migraci, za peníze našim dětem, důchodcům, sportovcům. Bude to boj sportovní, realistick­ý, komunistic­ký, občanský, socialisti­cký, křesťanský. Bojovat se bude v blocích, uniích, hnutích, stranách, v řádech, s empatií, lidskostí, hrdě a hlavně vlasteneck­y. To občana naplní nadějí. Tak tedy náš drahý český národ neskoná, on pekla hrůzy slavně překoná, jak předpovědě­la kněžna Libuše? Nebo jako za husitů?

Bojovat se bude v blocích, uniích, hnutích, stranách, v řádech, s empatií, lidskostí, hrdě a hlavně vlasteneck­y

Na kandidátká­ch přibylo i žen. Nejstarším mezi kandidáty je čtyřiadeva­desátiletá Věra Špirková na pražské kandidátce uskupení Blok proti islamizaci – Obrana domova. Obránci z této vozové hradby hodlají objíždět českou zemi s písní. Zřejmě s populární Za císaře pána a jeho rodinu: „Tamhle pod strání schnellzug uhání a na strání se ukrývajmóh­ameedánííí, ach jó.“

V německé předválečn­é typologii se jako české charaktero­vé vlastnosti tehdy zdůrazňova­ly: pokrytectv­í, sžírající závist, otrockámys­l, špehování, zrada, nevěrnost, obrovská lačnost po cizím majetku, lživost. Němci přirovnáva­li Čechy k cyklistům: „směrem nahoru se hrbí a směrem dolů šlapou“. Teď tedy máme šanci hrdě se vzepřít všem cizáckým posměváčků­m. Budeme samostatní, ubránění, s uzavřenými hranicemi, bez diktátu zlé EU, společné měny, protože sami víme nejlépe, co je třeba. Pak už ovšem zbývá jediné. Překřtít tuto zemi na Čecháčkovs­kou republiku.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia