Lidové noviny

NHL, nebo Kladno?

- TOMÁŠ KUBÁNEK

KLADNO/PRAHA Na dnešní zápas 1. hokejové ligy proti Přerovu se těšilo celé Kladno. Po čtyřech a půl letech se měl v jeho zápasovém dresu představit legendární odchovanec amajitel klubu Jaromír Jágr. Předprodej vstupenek hlásil poslední stovky volných lístků.

Jenže natěšení fanoušci budou mít zřejmě smůlu. Pětačtyřic­etiletý Jágr včera po tréninku uvedl, že kvůli čekání na vývoj jednání v NHL nenastoupí. „V sobotu hrát určitě nebudu, protože pořád probíhají nějaká jednání v NHL. Nemám ještě ani vyřízenou transferka­rtu,“přiblížil slavný útočník.

„Je to nepříjemné, protože lidi čekali, že budu hrát. Na druhou stranu jsme nikomu nic nesliboval­i. Byl by nesmysl se do něčeho montovat, když stoprocent­ně nevím, jestli tu budu. Nechci se někomu zbytečně plést do sestavy, aby se kvůli mně měnila,“doplnil Jágr.

Zápasovou zátěž by přitom už velmi uvítal, vždyť poslední utkání odehrál před odchodem z Floridy 10. dubna – před půl rokem. Jenže úspěšně dotáhnuté jednání s některým ze zámořských zájemců je pro něj prioritou. Vždyť nový ročník NHL začíná už v noci na čtvrtek. „Ty týmy si nepřejí, abych hrál. To musím respektova­t.“

Jágr hrál za Panthers od února 2015, kdy byl vyměněn z New Jersey. Na Floridě vládla oboustrann­á spokojenos­t, sbíral body, fungoval jako lídr i mentor mladých nadějí. Na dalším prodloužen­í smlouvy se však letos v létě s vedením celku nedohodl. I kvůli požadavkům na výši platu. Jako základ měl v minulé sezoně 4 miliony dolarů ročně, další milion a půl činily bonusy.

Přišlo tak léto plné vyčkávání a vyjednáván­í, které za Jágra plně obstarával jeho agent Petr Svoboda. „Do žádných jednání jsem se nepletl ani jednou,“podotkl Jágr.

Posledním zámořským klubem, jenž se v souvislost­i s Jágrovým návratem za moře zmiňuje, je St. Louis. „Je to skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili,“řekl ve čtvrtek generální manažer Blues Doug Armstrong, jemuž k dlouhodobě zraněným útočníkům Patriku Berglundov­i a Alexi Steenovi přibyl na marodku i talentovan­ý Robby Fabri. Proto klub hledá náhradu.

Vedle Jágra se však čerstvě skloňuje také jméno Scottieho Upshalla, jenž je mnohem levnější a pestřeji využitelný. „Mění se to každou hodinu,“reagoval Jágr na novinky zpoza Atlantiku.

Možná bude mít brzy jasno. A možná ještě dlouho ne.

Hokejový útočník Jaromír Jágr do včerejšího večera stále nevěděl, zda stihne začátek nového ročníku NHL v dresu některého ze zámořských klubů, nebo brzy oblékne ten kladenský.

S přispěním Jaroslava Tomase

 ?? V posledních dnech Jaromír Jágr pravidelně trénuje s Kladnem. FOTO ČTK ?? Trénink.
V posledních dnech Jaromír Jágr pravidelně trénuje s Kladnem. FOTO ČTK Trénink.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia