Lidové noviny

O Hrad se popere „mlsná tygřice“

- KATEŘINA KOLÁŘOVÁ

PRAHA Na sestavu osmnácti prezidents­kých kandidátů se řítí expres jménem Energická padesátnic­e shání na poslední chvíli poslanecké – především ženské – podpisy pod svoji kandidátku. Tu musí pražská podnikatel­ka, jež se dle svých slov živí alchymií, odevzdat nejpozději za týden.

Holovská zná politické prostředí zblízka. Byla například místostaro­stkou Prahy 8. Za osobní známou ji označuje šéf Pirátů

Terezie Holovská.

Ivan Bartoš. Pirátský předseda dříve hojně navštěvova­l kulturní klub Mlsná tygřice, který provozoval­a. Bartoše v její společnost­i zachycuje i několik videí. Před časem o ní přímo hovořil jako o budoucí možné prezidentc­e. Nyní však z podpory diplomatic­ky vycouval.

Holovská hovoří o dobrých vztazích s bývalým prezidents­kým párem. Před deseti lety věnovala Livii Klausové extravagan­tní vánoční dárek. Na charitativ­ní akci do pražského hotelu Hil- ton jí přivezla marocký trůn vykládaný polodrahok­amy.

Holovská se považuje za univerzáln­í kandidátku. „Chci, aby měli koho volit ženy i muži, kteří se nebojí toho, že by jim vládla žena,“řekla LN. Jako o tygřici sama o sobě mluví proto, že se narodila v roce Tygra.

Voliče hodlá oslovovat přímo na ulici, například na vánočních trzích na pražském Staroměsts­kém náměstí, kam hodlá přijet na klisnách z kladrubský­ch stájí. Více čtěte na straně 2

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia