Lidové noviny

Německé potraviny v kurzu

-

mladoboles­lavské

automobilk­y Škoda Auto

se za první tři čtvrtletí letošního rokumeziro­čně zvedly o 22 procent na 12,3 miliardy eur (316 miliard korun). O 3,6 procenta na 871 tisíc stouply také dodávky automobilů. „Výrazné navýšení v případě dodávek zákazníkům a výsledku v prvních třech čtvrtletíc­h roku ukazuje, že naše strategie funguje. ofenziva SUV se nyní začíná naplno projevovat. Kodiaq je zákazníky výborně přijímán. Nyní přihazujem­e další trumf v podobě menšího bratra, modelu Škoda Karoq,“uvedl předseda představen­stva Bernhard Maier.

BYZNYS DNE

které se soudí s Plzeňským Prazdrojem o pozemky a o ochranné známky,

v Plzni, měšťanstvo

prohrálo jeden ze tří soudních sporů,

které vede. Pražský městský soud jim podle deníku E15 minulý týden v pondělí neuznal nárok na ochranné známky Prazdroje. Informaci potvrdil předseda měšťanstva Karel Svoboda, který řekl, že šlo o sedm známek včetně značek Pilsner Urquell, Prazdroj a Pilsner Bier. Spolek se odvolá, pokud neuspěje u českých soudů, obrátí se na Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.

o německé potraviny v Česku roste.

Podle obchodníků poptávku podpořila i medializac­e kauzy dvojí kvality potravin mezi východní a západní Evropou. Přibývá také obchodů, které německé potraviny či drogerii dovážejí. Import potravin z Německa se letos do srpna zvýšil meziročně o 9,3 procenta na 21,2 miliardy korun.

Spojených států Donald Trump zřejmě jmenuje

do čela americké centrální banky (Fed) člena její Rady guvernérů Jeromeho Powella

(64). Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený se situací. Jeden z představit­elů Bílého domu uvedl, že Trump své rozhodnutí patrně oznámí ve čtvrtek. Rozhodnutí následně musí potvrdit Senát. V čele Fedu stojí Janet Yellenová, jejíž funkční období vyprší v únoru. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia