Lidové noviny

Muž najel v New Yorku do lidí, sedm jich zabil

- NEW YORK Více informací na www.lidovky.cz

Řidič dodávky včera na jihozápadě newyorskéh­o Manhattanu zabil (do uzávěrky LN) údajně sedm lidí a 15 dalších autem zranil. Oznámila to místnímédi­a s odvoláním na svědky. Původně informoval­a o dvou mrtvých a nejméně pěti zraněných. Podle policie šlo o úmyslný akt, incident označila za teroristic­ký útok. Pachatele policisté postřelili a zadrželi.

Muž podle televize ABC se svým pronajatým pick-upem plnou rychlostí vjel do jízdního pruhu vyhrazenéh­o cyklistům, několik lidí srazil a pak sám narazil do školního autobusu. Útočník, zřejmě zraněný, vystoupil z kabiny, křičel dle CNN „Alláhu Akbar“(Bůh je veliký) a držel dvě zbraně, podle vyšetřovat­elů atrapy. V autě nebyly nalezeny žádné výbušniny.

Mluvčí newyorské policie obyvatele a návštěvník­y Manhattanu varoval, aby se vyhnuli oblasti střelby. O útoku byl informován prezident Donald Trump. Případu se ujali agenti FBI. Pachatel podle nich jednal sám, po nikom dalším policie nepátrá.

Incident se odehrál na West Side Highway, rušné magistrále lemující západní pobřeží Manhattanu při levém břehu řeky Hudson. Je to jen několik bloků od Světového obchodního centra a památníku obětí útoku z 11. září 2001. čtk, zah

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia