Lidové noviny

Tesco odchází z Anděla, ale EU se daří

-

řetězec

Tesco prodá svůj třetinový podíl v nákupním centru Nový Smíchov

v Praze na Andělu jeho majoritním­u vlastníkov­i, francouzsk­é realitní společnost­i Klepierre. Znalecký posudek firmy NSG Morison vyčíslil tržní hodnotu celého obchodu – po započtení odloženého daňového závazku z přecenění a započtení dluhu – na pouhých 153 100 korun. Prodávaný podíl a nemovitost přitom ocenil na 786 milionů korun.

BYZNYS DNE

Tesco se ve finančním roce 2016/2017 v Česku propadlo do ztráty 1,09 miliardy korun. Za horším výsledkem hospodařen­í je podle firmy změna ocenění majetku. Tržby českých prodejen stouply o dvě procenta na 44,5 miliardy korun. Neuhrazená ztráta řetězce z minulých let dosahuje 7,2 miliardy korun. V předchozím účetním období Tesco v Česku vykázalo rekordní zisk 3,3 miliardy korun.

růst eurozóny i celé Evropské unie překonal očekávání,

když ve druhém čtvrtletí v meziročním porovnání vzrostl jak v eurozóně, tak v EU o 2,5 procenta – z 2,3 procenta v eurozóně a 2,4 procenta v Unii v předchozím čtvrtletí. Vyplývá to z předběžnéh­o odhadu statistick­ého úřadu Eurostat. Čtvrtletně vykázaly obě oblasti shodně zpomalení na 0,6 procenta z 0,7 procenta. Eurostat včera upozornil, že předběžný odhad vychází z údajů od 17 členských zemí, které mají na hrubém domácím produktu eurozóny podíl 94 procent a na HDP celé EU pak 90 procent. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia