Lidové noviny

Trest za inzultaci sudího: Šírl nesmí dva roky hrát

- JIŘÍ ČIHÁK

PRAHA Bývalý reprezenta­ční obránce Radek Šírl dostal za inzultaci rozhodčího v utkání divize C mezi Zbuzany a Vysokým Mýtem dvouletý zákaz činnosti. Po roce může požádat o prominutí zbytku trestu. Verdikt se dozvěděl na středečním zasedání discipliná­rní komise Řídicí komise pro Čechy.

„Panu Šírlovi byl udělen trest dvacet čtyři měsíců zastavení závodní činnosti nepodmíněn­ě,“sdělil novinářům Zdeněk Tasch, šéf discipliná­rní komise.

Ta navíc kontumoval­a utkání ve prospěch Vysokého Mýta a Zbuzanům vyměřila pokutu ve výši 150 tisíc korun.

Šírl dostal od discipliná­rní komise nejvyšší možný trest. „Ale protože se na zasedání osobně dostavil, omluvil se rozhodčím, veřejnosti i discipliná­rní komisi, nepřistoup­ili jsme už k žádné další finanční sankci,“doplnil Tasch.

Přitom discipliná­rní řád umožňuje v podobných případech udělit až stotisícov­ou pokutu. „Trest přijímám, protože to, co jsem udělal, je neomluvite­lné. Nemám žádné námitky,“uvedl Radek Šírl.

Šestatřice­tiletý hráč nezvládl sobotní divizní utkání, dostal červenou kartu a zápas byl následně kvůli jeho chování zcela ukončen. Šírl totiž v přerušené hře nejprve do soupeře vrazil rukama a ležícího hráče poté ještě nakopl. Po vyloučení strčil i do asistenta rozhodčího a hlavního zezadu udeřil pěstí do hlavy, až upadl na zem.

Podle zápisu o utkání se Šírl neuklidnil ani poté a při odchodu ze hřiště sudímu ještě vyhrožoval: „Já si na tebe počkám, já ti ji napá- lím opravdu, ať máš důvod to ukončit.“

„Pan rozhodčí za nic nemůže, přetekly mi nervy a nedokážu si to vysvětlit. Svého činu lituji, neustál jsem to jak po sportovní, tak po lidské stránce,“řekl Šírl, který rozhodčího telefonick­y kontaktova­l den po zápase a omluvil se mu.

Po roce, čili v polovině trestu, může Šírl zažádat o prominutí zbytku trestu.

 ?? Radek Šírl v roce 2016 přebral památeční dres. FOTO ČTK ?? Loučení s Bohemians.
Radek Šírl v roce 2016 přebral památeční dres. FOTO ČTK Loučení s Bohemians.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia