Lidové noviny

Litvínov odvolal kouče Rulíka, nahradí ho Šlégr

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

LITVÍNOV/PRAHA V roce 2015 byl na vrcholu. Litvínov dovedl k historicky prvnímu extraligov­ému titulu, uvažovalo se o něm jako o novém trenérovi české hokejové reprezenta­ce. Radim Rulík však tuto nabídku odmítl a rozhodl se pokračovat na litvínovsk­é lavičce. Po téměř třech letech je všechno jinak. Nyní je dvaapadesá­tiletý kouč, který působí na severu Čech od října 2013, bez angažmá. Vedení předposled­ního mužstva tabulky se ho včera rozhodlo odvolat a na jeho místo povolat Rulíkova dosavadníh­o asistenta a zároveň litvínovsk­ého předsedu představen­stva Jiřího Šlégra.

Šestačtyři­cetiletý olympijský vítěz z Nagana, mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanley Cupu s Detroitem z roku 2002, který je spolu s Jaromírem Jágrem jediným českým členem tzv. Triple Clubu (vítězové olympiády, mistrovstv­í světa a Stanley Cupu), se tak po Františku Výborném ve Spartě a Vladimíru Kýhosovi v Mladé Boleslavi stal třetím koučem, který nastoupil do soutěže v rozjeté sezoně. Tým povede Šlégr spolu s dalším Rulíkovým asistentem Darkem Stránským, nově se k němu připojí další asistenti Ondřej Weissmann a Radim Skuhro- vec. Tato čtveřice se na lavičce poprvé představí v pátek proti Kometě Brno. „Důvodem změny jsou opakované neuspokoji­vé výkony, výsledky týmu a jeho postavení v tabulce. Věříme, že tato změna přinese týmu potřebný nový impulz a nastartuje ho do dalších zápasů,“uvedl na webových stránkách klubu generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Přitom stejný muž, mistr světa z roku 1996, ještě minulý týden tvrdil, že Rulíka hodlá ponechat na svém místě, protože změna na pozici trenéra by podle něj nic nezměnila. Po nedělní porážce 3:6 ve Vítkovicíc­h, která znamenala čtvrtou prohru Litvínova v řadě, však svůj názor změnil. Chemikům se totiž výrazně vzdálily pozice zajišťujíc­í místo v předkole play off, na desátý Chomutov nyní ztrácejí 7 bodů.

V posledních 14 kolech základní části se proto vedení klubu rozhodlo vsadit na Šlégra, který si odbude premiéru v pozici hlavního kouče. Povede se mu to?

 ?? Jiří Šlégr má novou funkci FOTO MAFRA ??
Jiří Šlégr má novou funkci FOTO MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia