Lidové noviny

Plíšková začne proti Cepedeové

- MELBOURNE

Do stejné čtvrtiny pavouku Australian Open se dostala elitní čtveřice českých tenistek. V horní části jsou všechny české nasazené hráčky – šestka Karolína Plíšková, dvacítka Barbora Strýcová, sedmadvací­tka Petra Kvitová i devětadvac­ítka Lucie Šafářová. Rozhodl o tom los v Melbourne.

Karolína Plíšková začne proti Veronice Cepedeové z Paraguaye a ve třetím kole by mohla hrát se Šafářovou, která má domácí Ajlu Tomljanovi­covou, hrající na divokou kartu. V osmifinále by pak vítězka souboje Plíšková–Šafářová mohla narazit na Strýcovou; ta turnaj rozehraje s Kristie Ahnovou z Austrálie. Kvitová má v úvodu za soupeřku Němku Andreu Petkovicov­ou. Nejtěžší sokyně čeká Kristýnu Plíškovou, který vyzve Polku Agnieszku Radwaňskou.

Tomáš Berdych se v prvním kole úvodního grandslamu sezony utká s domácím tenistou Alexem de Minaurem, Jiřího Veselého čeká soupeř z kvalifikac­e. Berdych je až devatenáct­ým nasazeným. Osmnáctile­tý De Minaur, aktuálně 167. hráč žebříčku ATP, je v hlavní soutěži díky divoké kartě, ale na úvod roku hraje výborně. V Brisbane byl v semifinále a daří se mu i v Sydney. čtk

Los českých tenistů v 1. kole Australian Open – muži: BERDYCH (19) - De Minaur (Austr.), VESELÝ - hráč z kvalifikac­e. Ženy: KAR. PLÍŠKOVÁ (6) - Cepedeová (Par.), STRÝCOVÁ (20) - Ahnová (USA), KVITOVÁ (27) - Petkovicov­á (Něm.), ŠAFÁŘOVÁ (29) - Tomljanovi­cová (Austr.), KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ - A. Radwaňská (26-Pol.), VONDROUŠOV­Á - Naraová (Jap.), SINIAKOVÁ - Sakkariová (Řec.).

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia