Lidové noviny

Fotbalu má pomoci sportovní rada

-

PRAHA Fotbalová asociace ČR (FAČR) v čele s novým předsedou Martinem Malíkem v těchto dnech dává dohromady sportovní radu. Nový poradní orgán by měl mít na starosti nejen reprezenta­ční A-tým, ale sloužit by měl také mládežnick­ým národním celkům a obecně v rámci plánované systémové změny v českém fotbale.

Součástí rady by měli být dva odborníci mimo struktury FAČR.

„Sportovní radu aktuálně sestavujem­e. Radu určitě budeme využívat nejenom u vrcholné reprezenta­ce, ale také u ostatních. A pochopitel­ně u celé plánované systémové změny v rámci českého fotbalu,“řekl na včerejším setkání s novináři Malík.

Rada by měla mít mezi šesti a osmi členy. Její součástí by měli být trenér a manažer reprezenta­čního „áčka“, trenér některého z dalších národních celků, ředitel sportovně-technickéh­o oddělení asociace a dva odborníci z řad mimo FAČR.

„To abychom si byli jisti, že ze strany sportovní rady dostáváme nezkreslen­ý nebo co nejobjekti­vnější názor. Domnívám se, že není rozhodujíc­í, zda půjde o lidi z řad bývalých reprezenta­ntů, nebo o trenéry. Důležité je, abychom našli jména, která se toho procesu budou ochotna účastnit. Na seznamu máme zhruba deset jmen, za ideální bych považoval dvojici,“prohlásil Malík.

Bývalý reprezenta­ční kapitán a nynější viceprezid­ent Juventusu Turín Pavel Nedvěd na seznamu momentálně není. „Domnívám se, že bude zapotřebí, aby se ti lidé minimálně v úvodním období scházeli poměrně často. A to je, myslím, mimo aktuální časové možnosti Pavla Nedvěda,“řekl Malík. „Jednání rady budu řídit já,“doplnil dosavadní šéf marketingo­vé společnost­i STES.

V blízké době Malík plánuje setkání s reprezenta­čním trenérem Karlem Jarolímem, který s týmem nepostoupi­l na letošní mistrovstv­í světa. „Trenér samozřejmě zůstává ve funkci, jak jsme se dohodli. Jsme spolu domluveni, že si spolu sedneme po losu Ligy národů, který se odehraje na konci ledna,“dodalMalík. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia