Lidové noviny

Box v Zemanově štábu šetří policie jako výtržnictv­í

- TOMÁŠ TOMÁNEK

PRAHA Boxerské aféře ve volebním štábu prezidenta Miloše Zemana se už věnuje policie. „Vyšetřovat­elé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictv­í,“uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Co se v sobotu v Top Hotelu stalo? Levicový aktivista Milan Rokytka zkolaboval, v jeho stavu hrál podle záchranářů roli alkohol. Novináři si jeho zhroucení začali natáčet, někteří z nich však byli napadeni hosty zemanovců. Jedním z agresorů byl bývalý boxer Karel Slezák, jinak též organizáto­r koncertů vážné hudby. Druhým údajný vysokoškol­ský pedagog a přispěvate­l proruských webů Jan Šolta.

Rokytka byl počátkem 90. let v ODS, stranu ale opustil a skončil u komunistů. Důvod? „V ODS začalo převládat pravdolásk­ařské havlistick­é křídlo,“tvrdí. Poté pracoval pro komunistic­ké Haló noviny, z nich ale ve zlém odešel. „Bývalí kolegové na něj nevzpomína­jí rádi, dokonce ho nezveme ani na naše tiskové konference,“zaznívá z nitra KSČM.

V současnost­i je jedním z přispěvate­lů serveru Parlamentn­í listy, který má blízko k prezidentu Zemanovi. Provozuje také blog nazvaný Týdeník občanské právo. Více čtěte na straně 3

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia