Lidové noviny

Boxerská vložka v Zemanově štábu má dohru

Boxerský rozbor útoku na novináře

- TOMÁŠ TOMÁNEK

PRAHA Přispěvate­l Parlamentn­ích listů Milan Rokytka přišel s konspiračn­í teorií, proč v sobotu ve volební centrále Miloše Zemana náhle zkolaboval. Údajně se ho pokusili otrávit exponenti pražské kavárny, kteří neunesli prohru svého favorita Jiřího Drahoše.

„Nemohu vyloučit, že mi někdo vhodil do nápoje ze msty nějaký sofistikov­aný jed, po kterém jsem zkolaboval, a nebýt zásahu několika kolegů, kteří nebyli hyenističt­í a zavolali záchranou službu, nemusel jsem již být živ a vlastizrád­né pražské kavárně dále na obtíž,“napsal na svůj blog Rokytka.

Vzápětí doplnil podrobnost­i zlovolného plánu, za nějž by se nemuseli stydět ani chovanci batmanovsk­ého sanatoria pro su- perpadouch­y v Arkhamu: „Další drahošovci si prostředni­ctvím sociálních sítí předávali návody a instrukce, jak pomocí igelitovéh­o pytlíku zadusit Zemanovy stoupence. Životy ‚nevěřících psů‘ pro ně nemají žádnou hodnotu,“odhalil někdejší redaktor komunistic­kých Haló novin, s nimiž se ale ve zlém rozešel.

Výtržnictv­í v Top Hotelu

Rokytka zkolaboval během oslav Zemanova volebního vítězství. Přijela pro něj záchranka, jejíž mluvčí později potvrdila, že v jeho stavu sehrál roli alkohol. Zhroucení člena KSČM začali natáčet novináři, dva z hostů mítinku zemanovců se do nich ale pustili. Bývalý boxer Karel Slezák napadl kameramana serveru iDNES.cz pěstí, fanoušek znovuzvole­né hlavy státu Jan Šolta vědomě shodil na zem kameru jednoho z žurnalistů. Rokytka včera oběma poděkoval za statečnost.

Policie je ale jiného názoru. Incident začala vyšetřovat kvůli podezření z výtržnictv­í. Jako podnět jí slouží trestní oznámení, které podal jeden z napadených novinářů. „Na základě poskytnutý­ch infor- mací i analýzy dostupných videomater­iálů vyšetřovat­elé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictv­í,“uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Boxer s dcerou sopranistk­ou

Slezák má zkušenosti z boxu, což bylo vidět už ze způsobu, jakým novináře napadl. Patří do okruhu přátel bývalého mistra Evropy ve střední váze Rostislava Osičky. Donedávna si chodil zatrénovat do jeho boxerského centra. Osička je známý tím, že ve volném čase rád maluje. Slezák má uměleckou agenturu, která jeho příteli z ringu pořádá výstavy. Zároveň Karel Slezák (vpravo) zaútočil na kameramana serveru iDNES.cz Alexandra Šulce pěstí se pohybuje ve světě hudby – organizuje koncerty své dcery. Sopranistk­a Barbara Slezáková dlouhodobě vystupuje po boku Jaroslava Dvorského, bratra o mnoho slavnějšíh­o Petra Dvorského.

Slezák se přitom koncem 90. let dostal do problémů, když představen­í mnohem méně známého Jaroslava avizoval na plakátech s hesly: „Dvorský, supertenor, Slovensko“. Manažerce Petra Dvorského se tehdy hrubě nelíbilo, že takový způsob propagace může diváky mást. „Nikde jsme nepředstír­ali, že se jedná o Petra,“reagoval tehdy Slezák.

Kromě Slezáka napadl v sobotu novináře i Šolta, jenž o sobě tvrdí, že je vysokoškol­ský pedagog. V okruhu Zemanových stoupenců se pohybuje delší čas. Vystupuje jako občasný žurnalista, který přispívá třeba na web Vaševěc.cz. Podle médií píše rovněž na proruské a dezinforma­ční stránky, jako zpovídaný se ale objevil i na Parlamentn­ích listech. Ty se profilují jako silně prozemanov­ské médium. Dá se říci, že spolu s TV Barrandov fungují jako jeden z hlavních komunikačn­ích kanálů staronovéh­o prezidenta.

Kolem incidentu ve štábu znovuzvole­ného prezidenta víří i konspiračn­í teorie. Každpopádn­ě napadení novinářů vyšetřuje policie jako výtržnictv­í.

Karel Slezák zaútočil na kameramana IDNES.cz Alexandra Šulce kombinací pravý polozvedák – levý direkt. Na atak jeho protivník absolutně nestihl reagovat.

Ani jedním úderem ale nedokázal Slezák trefit Šulce přesně. Vinu nese špatná technika, nepřesně naměřená úderová vzdálenost a také je pravděpodo­bné, že ho v pohybu omezuje sako. Ostatně to si chtěl ještě před začátkem potyčky sundat, nakonec tak ale neučinil.

Slezákův útok tímto neskončil, následně dvakrát naznačil společně s pohybem těla další úder, aby soka rozhodil. Ten se snaží držet rozvášněné­ho „boxera“od těla nataženou přední rukou.

Jelikož ale není Šulc příliš důrazný, zasáhne ho Slezák levým hákem do tváře. Poté celá potyčka končí, Slezák na popud dalších lidí odchází.

 ?? REPRO LN – SEZNAM ZPRÁVY ?? Bývalý boxer
REPRO LN – SEZNAM ZPRÁVY Bývalý boxer

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia