Lidové noviny

V semifinále. O postupu rozhodla Kvitová

-

PRAHA České tenistky podesáté za sebou postoupily do semifinále Fed Cupu. V utkání 1. kola Světové skupiny potvrdily roli favoritek a doma porazily Švýcarsko 3:1. Rozhodujíc­í třetí bod přidala v nedělním souboji týmových jedniček Petra Kvitová, která v pražské O areně zdolala Belindu Bencicovou 6:2 a 6:4. Za již rozhodnuté­ho stavu prohrály v závěrečné čtyřhře Lucie Šafářová a Barbora Strýcová s párem Timea Bacsinszká, Jil Teichmanno­vá 6:1, 4:6 a 8:10 v super tie-breaku.

České tenistky vyhrály 1. kolo v nejkratším možném čase hned po třech dvouhrách, i když jim kvůli střevní viróze chyběla jednička a světová pětka Karolína Plíšková.

„Dostala antibiotik­a na tři dny. Lékaři jí doporučili, aby do haly dnes vůbec nechodila. Ptal jsem se hlavního rozhodčího, jestli sem musí jít, a on mi řekl, že ne. Takže tu byly jen tři holky a ať si odpočine,“podotkl kapitán tenistek Petr Pála.

V semifinále 21. a 22. dubna změří Češky síly venku s Němkamy, které vyřadily Bělorusky.

Šampionka turnaje v Petrohradu zminulého týdne Kvitová prožila úspěšný návrat do Fed Cupu, který nehrála od předloňské­ho finále kvůli následnému zranění ruky po přepadení neznámým útočníkem. Česká hráčka nejprve porazila v sobotu ve třech setech Viktoriji Golubicovo­u a v neděli vyhrála i svůj druhý singl. Jeden bod přidala Strýcová, která v sobotu stejným výsledkem jako Kvitová přehrála Bencicovou.

„Bylo to trošku lepší. V sobotu jsem hrála ve Fed Cupu po strašně dlouhé době, a než si člověk zvykne, trvá to. Belinda do toho chodila víc, sem tam něco zkazila. Je to hra, která mi víc sedí,“řekla Kvitová České televizi.

Doma neprohráva­jí

„Jsem strašně rád, že se to povedlo dotáhnout hned v prvním nedělním zápase. Petra hrála výborně, hlavně na své servírovac­í gamy. Za stavu 4:3 skvěle odvrátila brejkbol, to byl hrozně důležitý game. Musím ji pochválit,“uvedl Pála.

Češky porazily Švýcarsko posedmé z osmi vzájemných soubojů a vyhrály jedenáctý z posledních dvanácti fedcupovýc­h zápasů. Vítěznou šňůru na domácí půdě protáhly už na deset utkání. Pálovy svěřenkyně vyhrály pět z předchozíc­h sedmi ročníků Fed Cupu, vloni při absenci opor vypadly v semifinále na půdě USA.

Kapitán uvítal, že v týmu nebyl ani náznak sporů mezi Strýcovou a Plíškovou kvůli podzimní výměně trenéra Tomáše Krupy.

„Velmi mě to potěšilo, i jsem celý tým pochválil za přístup. Všemu to strašně pomohlo. Jak ty čtyři holky, tak i jejich trenérské týmy výborně spolupraco­valy,“dodal Pála. čtk

 ?? Petra Kvitová vyhrála obě dvouhry. FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Vítězná radost.
Petra Kvitová vyhrála obě dvouhry. FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Vítězná radost.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia