Lidové noviny

Nejen Hitlerova válka

- Ad LN 12. 2.: Sen za sto mega Josef Sedlák, Brno

Ano, to přesouvání obyvatel z venkova do měst není jen náš současný problém. Já bych se rád zmínil o jiné části příspěvku. A to o tom, že „jsme se po Hitlerově válce zbavili skoro tří milionů českoslove­nských Němců a Rakušanů“.

Nejen autor, ale i jiní novináři a politici zásadně zapomínají, řekl bych, že dokonce ignorují, že to nebyla jen Hitlerova válka. On napadl Polsko z jedné strany a o několik dní později napadl Polsko z druhé strany Stalin. Měli na to společnou smlouvu. Takže když už, tak válka Hitlerova a Stalinova. Smluvních kámošů. Ti dva začali válčit proti sobě až o dva roky později.

A další pro novináře a politiky jakoby maličkost. Na jedné straně jsme vyhnali tři miliony českoslove­nských občanů z jejich (po staletí) domovů, a na druhé straně jsme se zbavili velkého území Podkarpats­ké Rusi. Tedy zaprodali, zradili také českoslove­nské občany na tom území. A přitom se do nekonečna omílá, jak Dr. E. Beneš přechytrač­il Adolfa i Josifa a kdoví koho, že ČSR bude po jejich válce v původních, předválečn­ých hranicích. Dopisy jsou redakčně kráceny. Své příspěvky posílejte do rubriky Názory na adresu LN, Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5 – Smíchov nebo e-mailem na adresu dopisy@lidovky.cz.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia