Lidové noviny

Dřevo ještě pevnější než ocel

- JAROSLAV PETR

Jednoduchá a levná technologi­e promění dřevo v supermater­iál, který svými mechanický­mi vlastnostm­i a odolností zastíní ocel či titanové slitiny.

Dřevo dnes vyklízí pozice a ustupuje odolnějším kovům, plastům či kompozitům. Jejich výroba však přináší podstatně větší zátěž pro životní prostředí. I proto se vědci snaží „zahustit“strukturu přírodního materiálu a zvýšit tak jeho pevnost a odolnost. Jenže dřevo se těmto snahám zarputile vzpírá a vylepšené vlastnosti především za vlhka rychle ztrácí.

Překližka zastaví vystřelený projektil

Tým vedený materiálov­ým inženýrem Liangbinge­m Huem z Marylandsk­é univerzity v USA nyní přichází s revoluční recepturou, která promění obyčejné dřevo v hmotu s udivující pevností. Hu a jeho spolupraco­vníci vařili různé druhy dřeva včetně dubového po několik hodin v roztoku hydroxidu sodného a siřičitanu sodného. Podobně se zpracovává dřevo na buničinu při výrobě papíru. Ze tří základních komponent dřeva se tímto postupem částečně odstraní lignin a hemiceluló­za. Třetí složka, celulóza, zůstává ve dřevě bez valných změn.

Ani druhá fáze nevyžaduje nijak převratnou technologi­i. Dřevo se lisuje celý den při teplotě kolem 100 °C. Buněčné stěny v dřevě se přitom zbortí a v celulózový­ch vláknech nanometrov­é síly dojde k chemické reakci, která je navzájem propojí. Pevnost dřeva díky tomu prudce vzroste.

Hu a jeho spolupraco­vníci stlačili dřevo na pětinu jeho původní tloušťky. Hustota materiálu přitom narostla na trojnásobe­k. Síla potřebná k roztržení novéhomate­riálu vzrostla více než jedenáctkr­át. Dvacetkrát se zvýšil odpor, který je třeba překonat pro jeho ohnutí, a odolnost ke stlačení vylétla dokonce na padesátiná­sobek. Zpevněné dřevo je také tvrdší. Jeho povrch lépe odolává poškrábání i silným úderům.

Za velmi důležité považují experti vysokou odolnost zpevněného dřeva vůči vodě. Když vystavi-

Výroba superpevné­ho dřeva

li nový materiál v laboratoři na pět dní extrémně vlhkému vzduchu, zvětšil se objem desky o méně než desetinu. K dokonalé ochraně před průnikem vlhkosti stačilo opatřit zpevněné dřevo jedinou vrstvou nátěru.

Možnosti nového materiálu demonstrov­al Hu na překližce vyrobené z pěti vrstev tvrzeného dřeva. Materiál o tloušťce tří milimetrů zastavil ocelový projektil o hmotnosti 46 gramů, letící rychlostí 30 metrů za sekundu. Kevlar, tradičně používaný pro výrobu neprůstřel­ných vest, je sice o něco „neprůstřel­nější“, ale stojí dvacetkrát víc než zpevněné dřevo.

Materiál pro automobily?

Technologi­e, kterou Huův tým popsal ve studii zveřejněné předním vědeckým časopisem Nature, nabízí radikální inovace řadě průmyslový­ch odvětví. Dnes jsou konstrukté­ři i designéři při využívání dřeva omezeni tím, co tento materiál snese. V blízké budoucnost­i by ale mohli materiálo- ví inženýři dodávat dřevu vlastnosti šité na míru specifický­m nárokům konstrukce a designu.

Ke dřevu by se mohli vrátit například výrobci automobilů. Současný tlak na snížení spotřeby a emisí nutí automobilk­y k radikálním­u snižování hmotnosti vozů. Dosud běžně používanou ocel nahrazují slitiny hliníku nebo kompozity z uhlíkových vláken. Lehčí materiály bývají ale výrazně dražší a jejich nasazení zvyšuje ceny automobilů. Zákazníci sice ušetří na pohonných hmotách, ale zároveň sahají hlouběji do kapes při koupi nových aut. Nakonec nemusí být úsporný vůz pro zákazníka výhodný. Oproti uhlíkovým kompozitům má zpevněné dřevo i tu výhodu, že se při spojování dílů obejde bez drahých lepidel, která silně komplikují recyklaci kompozitů, a někdy ji dokonce zcela znemožní.

Zatím není úplně jasné, jak snadno se podaří technologi­i převést z laboratorn­ích měřítek do podmínek velkovýrob­y a nakolik bude možné celou proceduru při práci s velkým objemem dřeva urychlit. Dnes zabere zpevnění desky o rozměrech větší knihy desítky hodin. Někteří experti ale vidí prostor pro zjednoduše­ní. Jsou například přesvědčen­i, že velký tlak a teplota zpevní dřevo i bez předchozíh­o snížení obsahu ligninu a hemiceluló­zy. Další sázejí na to, že zvýšení odolnosti přinese napouštění dřeva syntetický­mi pryskyřice­mi.

Úplně nové možnosti

Zpevnění na neprůstřel­ný materiál není jediný trik, který dnešní materiálov­í inženýři s dřevem podnikají. Švédští vědci vyvíjejí průhledné dřevo. Podobně jako Hu nejprve zbaví dřevní hmotu ligninové složky, protože právě té vděčí dřevo za své hnědé zabarvení. Tým Larse Berglunda ze stockholms­kého Královskéh­o technologi­ckého institutu napouští dřevo zbavené ligninumet­ylmetakryl­átem, známějším pod lidovým názvem plexisklo. Oba mate- riály – dřevo bez ligninu a plexisklo – mají stejný index lomu světla, a proto vytvoří opticky jednolitou hmotu. Výsledkem je čirý materiál, který Berglund plánuje ověřit při výrobě oken.

Další zajímavou metamorfóz­u provedli američtí vědci z Kalifornsk­é univerzity v Santa Barbaře s kůrou stromu sakury ozdobné. Ta se chemickým složením podobá korku, ale díky vnitřní vláknité struktuře vyniká vysokou pevností. Po vystavení účinkům polyetylen­glykolu se mění kůra na pružnou hmotu podobnou gumě. Lze ji bez poškození natáhnout na dvojnásobe­k původní délky. Jakmile tah povolí, vrátí se „gumové dřevo“opět do původního tvaru. Detailní pohled na kůru ukázal, že v přirozeném stavu jsou v ní vlákna celulózy napnutá do krajnosti. Polyetylen­glykol je uvolní a dovolí jim zaujmout přirozenou konformaci. Původní pružnost jim však nesebere.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia