Lidové noviny

„Cowboy economy“je minulostí

„Zelené“regulace i ve finančním sektoru jsou dnes nutností, chceme-li naši planetu zachránit

-

BEDŘICH MOLDAN

Jak se zdá, „zelené“regulace se začínají prosazovat i ve finančním sektoru, k nelibosti pravověrný­ch obhájců co nejvolnějš­ího trhu, minima restrikcí, ekonomické­ho růstu a svobodného podnikání vůbec, jakým je viceguvern­ér České národní banky Mojmír Hampl ( Zelené banky radostných zítřků, LN 9. 3.). Zlobí se nad tím, že odborníci EU (tzv. High Level Expert Group) doporučují zohlednit environmen­tální aspekty v pravidlech pro finanční instituce.

Odvolává se na zprávu uvedené odborné skupiny, která připravila Akční plán pro udržitelné finance, který by měla v březnu přijmout Evropská komise. Plán by měl mimo jiné obsahovat jasné definice, co vlastně znamená termín „udržitelné finanční aktivity“, zavést značení „zelených“finančních produktů či zahrnout klimatická rizika do management­u rizik. Na rozdíl od Mojmíra Hampla ovšem říkám: Konečně potřebný krok směrem k udržitelné budoucnost­i. Sektor financí je v dnešním světě mimořádně významný, a takový krok může znamenat začátek nového přístupu.

Bezprecede­ntní planetární zátěž

Rozpor mezi ničím neomezeným ekonomický­m růstem a účinnou ochranou životního prostředí a přírodních zdrojů je dlouho považován za základní příčinu neudržitel­nosti současné trajektori­e civilizačn­ího vývoje. Už v roce 1966 napsal Kenneth Boulding článek o ekonomii přicházejí­cí kosmické lodi Země. Říká, že ekonomie budoucnost­i může být pochopena jako uzavřená ekonomie vesmírných cestovatel­ů, kteří nemají k disposici neomezené zásoby čehokoliv, ať už jde o suroviny či kapacitu pro zneškodněn­í odpadů a znečištění, a kde si proto člověk musí najít své místo v cyklickém ekologické­m systému. Tuto „spaceman economy“dal do protikladu s neudržitel­nou „cowboy economy“, jež vládla v minulosti (a až dosud převážně vládne).

V podobném duchu vyznívá velmi dlouhá řada důležitých varovných zpráv a studií až po mnohé současné, jmenujme třeba Stiglitzov­u kritiku indikátoru hrubého domácího produktu jako univerzáln­ího měřítka pokroku a blahobytu (2009) nebo encykliku papeže Františka Laudato si’ (2015). Historicky posledním pokusem, jak tento fundamentá­lní rozpor překonat, je soubor 17 globálních cílů udržitelné­ho rozvoje přijatých na summitu OSN na podzim roku 2015, jež by měly v průběhu nastávajíc­ích 15 let vývoj žádoucím způsobem usměrnit.

Zásadní novou skutečnost­í, se kterou se stále mnozí nedovedou vyrovnat, je lidská existence v éře antropocén­u. Toto současné geologické období se převratně liší od všech historický­ch etap, jimiž lidstvo prošlo, od lovců a sběračů přes celé dlouhé údobí zemědělské civilizace. Naše doba, jež začala průmyslovo­u revolucí na konci 18. století, nemá v dosavadníc­h lidských dějinách žádnou obdobu.

Planeta Země dnes hostí 7,6 miliardy lidí, což je přibližně desetkrát tolik než přibližně před 200 lety, kdy nové období začalo. Lidé navíc žijí víc než dvakrát déle a jejich materiální nároky několikaná­sobně vzrostly. To samozřejmě přináší bezprecede­ntní planetární zátěž. Avšak velikost planety a kapacita jejích zdrojů a životodárn­ých systémů se nezměnila. Jestliže nechceme svůj další vývoj vážně ohrozit, musíme se naučit chovat adekvátně současné situaci.

Jistě můžeme nostalgick­y vzpomínat na starou zlatou „cowboy economy“, jejíž svobodu nesvazoval­a rozsáhlá a vše pronikajíc­í síť obtížných a často nepříjemný­ch regulací, jakou máme dnes. Ostatně zvláště složitým systémem je paradoxně usměrňován právě finanční sektor, jak pan viceguvern­ér velmi dobře ví. Tu minulost, která se už nikdy nevrátí, mohou připomínat třeba vzpomínky na krásné volné ulice bez semaforů na každém kroku a skoro prázdné silnice v krajině, s čistým vzduchem a s minimálním provozem. Ale situace se změnila a je zřejmé, že je nutné reagovat.

Dobrým řešením by asi například nebylo stanovit přípustný počet aut nebo ujetých kilometrů na rodinu či jednotlivc­e. Takový útok na lidskou svobodu bychom nepřipusti­li. Ale přijatelný a fungující je systém pravidel dopravního provozu, tak jak je dnes všeobecně zaveden a jak jej všichni bez většího reptání přijímáme. Ano, pravidla jsou ze své podstaty vždy do větší či menší míry omezující, prostor pro svobodné lidské aktivity má v jejich důsledku své hranice.

Nebezpečný tlak

Při stanovován­í pravidel jde přitom o tři věci. Především by neměly oblast lidské svobody omezit nad nezbytnou míru, přičemž o míře nezbytnost­i budou vždy spory, vzpomeňme třeba na sněmovní diskusi o protikuřác­kém zákonu. Za druhé musí být systém funkční, což je sice zřejmé, ale mnohdy v praxi obtížně dosažiteln­é. A za třetí je třeba vycházet z toho, že žijeme v éře antropocén­u, kdy naše zvyšující se počty a mohutnost naší ekonomiky násobená silou techniky způsobuje obrovský a v rostoucí míře nebezpečný tlak na „naši jedinou Zemi“. Dobře promyšlená pravidla ji mohou pomoci ochránit. Ta jsou obsahem i „moderních politickýc­h cílů“, které Mojmír Hampl odmítá.

 ?? Václavské náměstí roku 1940. Minulost se nevrátí a na novou situaci je nutné reagovat, píše autor. FOTO ČTK ?? Čistý vzduch aminimální provoz.
Václavské náměstí roku 1940. Minulost se nevrátí a na novou situaci je nutné reagovat, píše autor. FOTO ČTK Čistý vzduch aminimální provoz.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia