Lidové noviny

POZITIVNÍ ZPRÁVY

-

Basketbali­sté, fotbalisté i firmy pomáhají

O sportovní charitě diskutoval­i studenti Vysoké školy finanční a správní a Vysoké školy ekonomické. Svoje projekty jim na sklonku března představil­i zástupci FK Teplice, spolku Každý koš pomáhá (KKP), Jitka Chizzola z D. A. S. Rechtsschu­tz AG pro Českou republiku. Akci moderoval vysokoškol­ský pedagog Vilém Kunz, který se odborně věnuje marketingu a společensk­é odpovědnos­ti. Na besedě ale hlavně přiblížila svůj příběh studentka Tereza Bártová, která po meningokok­ové meningitid­ě přišla o obě nohy. I jí pomohli teplický fotbalový klub a basketbali­sté.

KKP je nejstarší novodobou sportovní charitou v Česku, inspiroval­a se i zámořskou ligou NBA. FK Teplice se charitě rovněž věnuje soustavně. Jitka Chizzola mluvila o podpoře cyklistick­ého paralympij­ského šampiona Jiřího Ježka.

Vilém Kunz na setkání představil svou novou knihu Sportovní marketing, CSR a sponzoring. Publikace se jako první u nás komplexně věnuje možnostem využití principů konceptu společensk­é odpovědnos­ti organizací (CSR) v oblasti sportu. dom

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia