Lidové noviny

Slávistick­á šance se zhmotňuje

- TOMÁŠ KUBÁNEK MILOSLAV NOVÁK

Ve 28. kole fotbalové ligy Plzeň jen remizovala se Slováckem 1:1 a teoretická naděje Slavie na obhajobu titulu začíná nabývat reálnějšíc­h obrysů. Sparta, Olomouc a Jablonec získaly jistotu kvalifikac­í o evropské poháry, do nejvyšší soutěže postupuje Opava.

PLZEŇ/PRAHA Mělo být dávno hotovo. Plzeňští fotbalisté vedou tabulku nonstop od prvního kola a předminulý týden měli nabito, aby si titul pojistili. Dnes už se navíc díky dalším okolnostem mohli těšit z jisté účasti v Lize mistrů. Místo toho se jejich až patnáctibo­dový náskok na Slavii v čele tabulky neustále zmenšuje. Po 28. kole může být již jen čtyřbodový.

Západočeši totiž doma uhráli se Slováckem pouze bod, a i když druzí slávisté také klopýtají, v případě jejich výhry v dnešní dohrávce na Dukle může být z boje o titul ještě drama. „V pondělí se může stát cokoliv,“prohodil plzeňský kouč Pavel Vrba.

Pokud Slavia prohraje, Plzeň je mistrem. Když naopak slávisté zvítězí, Plzeňští musí příště k jistotě titulu porazit Teplice. „Momentálně nám chybí jedna výhra ze dvou zápasů, které nás čekají. Věřím, že pokud budeme hrát jako dneska proti Slovácku, tak z těch dvou zápasů tři body uhrajeme,“prohlásil Vrba.

Ten po pozápasové tiskovce pospíchal uklidňovat nervozní situaci před stadionem, kde se srotili nespokojen­í fanoušci s úmyslem pro-

FC Viktoria Plzeň 1. FC Slovácko 1 1

 ?? Plzeňský záložník Jan Kopic si zoufá po remíze se Slováckem. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC ?? Další ztráta.
Plzeňský záložník Jan Kopic si zoufá po remíze se Slováckem. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC Další ztráta.
 ?? Naštvané fanoušky před stadionem uklidňoval­a policie a také trenér Pavel Vrba, který mezi příznivce přišel. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC ?? Nespokojen­ost.
Naštvané fanoušky před stadionem uklidňoval­a policie a také trenér Pavel Vrba, který mezi příznivce přišel. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC Nespokojen­ost.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia