Lidové noviny

Vlastník médií Soukup jde do politiky. Zakládá hnutí

-

PRAHA Podnikatel Jaromír Soukup zakládá politické hnutí List Jaromíra Soukupa. Chce bránit národní zájmy před zkorumpova­nými politiky a oligarchy. Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media to včera oznámil v televizi Barrandov, kterou ovládá.

Soukup se kolem politiky angažoval už dřív – pomáhal s financován­ím kampaně Straně zelených, později financoval Demokratic­kou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do europarlam­entu.

Soukupova média předem avizovala, že jejich majitel „učinil zásadní životní rozhodnutí, které výrazně ovlivní českou mediální, politickou i byznysovou scénu“. „Chci aktivně vstoupit do dění, bez výmluv a prázdných řečí. Prostě dám svoji tvář, svoje jméno všanc,“řekl včera Soukup. Hnutí se podle něj bude ucházet o zájem voličů, Soukup ale neupřesnil, jestli už v květnových volbách do Evropského parlamentu.

Soukup chce každý rok zveřejnit seznam věcí, které je potřeba změnit a je to možné v daném roce.

„Jako jeden z prvních cílů navrhuji: Pojďme prosadit trestní odpovědnos­t politiků za to, že nám jednoduše zdražují život, za nedostatek bytů, za drahé energie, za předražené účty za mobilní internet a telefon,“řekl.

V posledních letech je Soukup známý hlavně moderování­m řady pořadů v televizi Barrandov, kde má i pravidelný rozhovor s prezidente­m Milošem Zemanem.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia