Lidové noviny

Honor View 20

Pivo

- Cena: zatím nezveřejně­na

Chytrý telefon Honor View 20 je

■ jednou z posledních mobilních novinek loňského roku – nebo jednou z prvních letošních. V Číně se totiž coby V20 představil už v závěru

Na CES jsme si mohli prohlédnou­t

ještě jeden produkt, který má „chmelový“název. Ale nenechte se mýlit, zařízení jménem Pivo získalo svůj název podle toho, že se otáčí (ze slova pivot). Jde totiž o malý

držák mobilního telefonu, který je ve spojení s aplikací Pivo schopen zjednoduši­t natáčení videí a pořizování kreativníc­h fotografií. Pivo bude pomocníkem třeba pro ty, kdo sami produkují videa na YouTube a chtějí k tomu využít co nejjednodu­šší techniku.

Zařízení má několik módů

fungování, tím základním je

sledování obličeje, postavy nebo zvoleného objektu v záběru. Umí pořizovat krásné panoramati­cké snímky a fotografie oživit kreativně třeba díky vícenásobn­é expozici.

Zařízení má stativový závit, takže

nemusí fungovat jen položené na podložce.

Cena: od 79 dolarů (cca 1800 Kč) prosince; verze View 20 pro světové trhy si odbyla svou premiéru právě v Las Vegas. View 20 je špičkový smartphone s výkonným hardwarem.

Je jedním z prvních smartphonů

s novým typem výřezu v displeji:

namísto vykrojení v horní části je tu jen malý kruhový otvor v levém horním rohu. Tento „průstřel“dává prostor fotoaparát­u a zároveň pomáhá minimalizo­vat rámečky na čele telefonu.

Novinka má také

špičkový

fotoaparát s rozlišením 48 megapixelů a druhou čočkou se schopností 3D snímání prostoru. ■

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia