Lidové noviny

Kodak Mobile Film Scanner

Royole FlexPai

-

Firma Kodak je v posledních

letech schopna svou značku licencovat na všemožné produkty, ale nadále se sama věnuje oblasti fotografie. Pro příznivce kinofilmů představil­a na CES zajímavé řešení nazvané Mobile Film Scanner.

Jde o jednoducho­u kartonovou

krabičku s baterií a lampičkou, která po rozložení do patřičného tvaru

slouží v kombinaci se smartphone­m a specializo­vanou

Když čínská firma Royole loni na

domácím trhu představil­a skládací smartphone s ohebným displejem

FlexPai, málokdo věřil, že jde o reálný produkt. Jenže Royole svůj přístroj přivezla do Las Vegas a stal se jednou z hvězd veletrhu.

Skládací

smartphone není v podání Royole zrovna praktický, ve složeném stavu je jeho tloušťka asi čtyři centimetry

a v kapse tak zabere dost místa. Ovšem coby ukázka budoucích technologi­í je to fascinujíc­í kousek. Ohebný displej, který je údajně testován na 200 tisíc ohnutí, funguje výborně a obraz na něm je parádní, není vůbec znát, že se displej ohýbá.

Přístroj používá

■ aplikací pro skenování negativů kinofilmů. Funguje to opravdu jednoduše, příprava ke skenování je rychlá a i v aplikaci to docela odsýpá, takže není problém naskenovat celý kinofilm během pěti až deseti minut. Řešení je navíc příjemně levné, takže kdo má doma zásobu starých negativů, rázem získává jednoduché řešení pro jejich digitaliza­ci. ■ operační systém Android a lze ho používat v podstatě běžným způsobem jako smartphone, v rozloženém stavu pak jako tablet s úhlopříčko­u 7,8 palce. ■

Cena: 29 dolarů (cca 660 Kč)

Cena: od 1318 USD (cca 30 000 Kč)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia