Lidové noviny

Nic jsem neudělal, křičel viněný z vraždy pumpařky

-

MĚLNÍK Soud v Mělníku včera uvalil vazbu na dvojici mužů, které policisté podezřívaj­í z prosincové­ho loupežného přepadení čerpací stanice v Nelahozevs­i na Mělnicku. Během něho byla zastřelena obsluha pumpy.

Oba muži se vzdali práva stížnosti proti vazbě. Starší – dvaatřicet­iletý muž, který je obviněný z vraždy, před soudem odmítl vypovídat. Při příchodu do jednací síně vykřikoval, že na místě činu nebyl. „Zeptejte se toho druhého, já jsem tam vůbec nebyl,“řekl údajný střelec při příchodu do jednací síně.

U soudu strávil asi 20 minut. Státní zástupce Tomáš Milec později řekl, že údajný lupič odmítl vypovídat. Dvaatřicet­iletý muž je obviněný z vraždy, hrozí mu až výjimečný trest. Před soudem tak mluvil jen mladší z údajných pachatelů. Tomu je 26 let a obviněn byl z loupeže. Bude-li uznán vinným, hrozí mu až desetiletý trest vězení. Podle státního zástupce hrozilo jak to, že muži uprchnou, tak to, že budou ovlivňovat nevyslechn­uté svědky nebo budou v trestné činnosti pokračovat.

Soud jako vazební uznal všechny tři důvody. Údajný střelec vykřikoval, že nic neudělal, už ráno na soudním dvoře. Když oba vystoupili z policejníh­o auta, začal ječet na toho druhého, že s ním na čerpací stanici nebyl a že je nevinný.

Vyšetřovat­elé teď budou shánět další důkazy. Podle Milce může trvat vyšetřován­í další tři měsíce. „Jde o to, aby byla velmi podrobně objasněna otázka, do jaké míry druhý z obviněných věděl o tom, že může být použita zbraň,“vysvětlil. Bude podle něj nutné vypracovat znalecké posudky. Bude-li vyšetřován­í trvat déle, bude muset mělnický soud rozhodovat o prodloužen­í vazby pro oba.

Tragédie, která vyvolala velkou pozornost veřejnosti, se stala loni 3. prosince. Pachatelé v noci vtrhli na benzinovou pumpu a zastřelili 58letou čerpadlářk­u, jež se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Pak uprchli s lupem v hodnotě asi 13 000 korun. Podezřelé zadržela policie tento týden v pondělí pozdě večer. Mladšího chytili policisté v Kralupech nad Vltavou, staršího ve Vojkovicíc­h na Mělnicku. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia