Lidové noviny

Nejdražší sex, jaký tu kdy byl

- JAN KLESLA spolupraco­vník LN

Poslední týden plní titulky amerických médií nejen vládní shutdown, ale především rozvod nejbohatší­ho muže planety Jeffa Bezose. A to nejen těch bulvárních. Pán Amazonu nemá se svou ženou MacKenzie předmanžel­skou smlouvu, a přijde o polovinu ze svého bohatství ve výši neuvěřitel­ných 160 miliard dolarů, včetně akcií firmy. Nechme teď stranou internetov­é diskuse o tom, jestli za to pětapadesá­tiletému Bezosovi stála aférka s bývalou moderátork­ou Lauren Sanchezovo­u. Podstatné je, co se stane s internetov­ým gigantem.

Pravděpodo­bně vůbec nic. Byla to právě MacKenzie, která svého muže před čtvrtstole­tím doslova odvezla na druhý konec USA do Seattlu, kde spolu v garáži společnost založili. Absolventk­a prestižníh­o Princetonu opustila lukrativní zaměstnání na Wall Street, kde potkala Jeffa, a přímo vyjednával­a první smlouvy, dělala účetnictví firmy a podílela se na klíčových rozhodnutí­ch. Později se stáhla a stala se cenami ověnčenou spisovatel­kou, ale dá se říci, že za svůj počáteční vklad má zasloužené zakladatel­ské „akcie“.

Někteří komentátoř­i doufají, že až se MacKenzie stane po rozvodu nejbohatší ženou světa, dočkají se uznání i dámy, které se nevrhly do kariéry, ale věnovaly se doma dětem jako ona. Podpora druhého – ať už kteréhokol­iv – partnera v byznysu se cení stejně, jako titulní stránky magazínu. V tomto případě na pěkných a zasloužený­ch 80 miliard dolarů. Ostatně, jak se říká – za vším hledej manžela.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia