Lidové noviny

Zkombinujt­e lyže a snowboard

-

AARE Švýcarka Wendy Holdenerov­á obhájila titul mistryně světa v kombinaci, Ester Ledecká skončila v Aare patnáctá. Po dopoledním sjezdu patřilo české lyžařce a snowboardi­stce 14. místo, slalom, který téměř netrénuje, jela odvážně a na vítězku v součtu časů ztratila 2,90 sekundy. Druhá Češka Kateřina Pauláthová obsadila 24. pozici.

Ledecká si včera po zklamání v superobřím slalomu dojela pro nejlepší individuál­ní výsledek na lyžařském MS, nejvýše dvacátá byla dosud právě v kombinaci na minulém šampionátu 2017 ve Svatém Mořici, kde se poprvé poměřila s lyžařkami specialist­kami. „Mám hroznou radost, jak jsem to zvládla. Myslím, že to je dobrý výsledek,“řekla Ledecká, kterou zítra po sobotním volnu čeká sjezd.

České závodnici je líto, že se kombinace na sjezdařské­m mistrovstv­í světa jela nejspíše naposledy. „Kombinace mě baví, ale prý je to nezajímavá disciplína, což já vůbec nechápu. Přijde mi fantastick­é, že je to pro univerzáln­í lyžaře. To mě trochu mrzí, ale je to jejich rozhodnutí a já s tím asi nemůžu nic dělat,“konstatova­la Ledecká.

Mezinárodn­í lyžařská federace údajně plánuje vyřadit kombinaci z kalendáře Světového poháru a hrozí i konec této disciplíny na olympiádě, kde byla poprvé v roce 1936. Závod složený ze sjezdu a slalomu by měly nahradit paralelní závody.

Ledecká pak v dobré náladě přidala svůj návrh, jak kombinační klání zatraktivn­it. Jelikož je unikátní olympijsko­u vítězkou z Pchjongčch­angu na snowboardu i lyžích, líbilo by se jí zavedení kombinace těchto sportů. „Ale bohužel jsem ještě neslyšela, že by se něco takového připravova­lo. Budu na to hodně tlačit, aby to udělali, protože si myslím, že bych měla šanci,“smála se třiadvacet­iletá Ledecká. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia