Lidové noviny

Česká letadla míří na „pól chladu“

Turbolety z Letu Kunovice by měly dopravovat zájemce do nejchladně­jšího trvale obydleného místa na zemi – sibiřského Ojmjakonu.

- TOMÁŠ VLACH

OJMJAKON/PRAHA „Letiště Ojmjakon, to je dřevěný barák s čekárnou, vedle výběh pro krávy a dětská školka, kolem pak obrovská plocha, kde na vlastní nebezpečí přistávají letadla,“popsal listu Moskovskij komsomolec Oleg Suchomesov, který v místě považované­m za nejchladně­jší obydlené sídlo planety strávil řadu let jako letecký dispečer. Teď má ojmjakonsk­é letiště, které ve skutečnost­i leží poblíž sousední obce Tomtor asi 40 kilometrů od proslulé nejchladně­jší vesnice světa, opět obživnout. Letecká společnost Poljarnyje Avialinii z 900 km vzdáleného Jakutsku se chystá opět spustit pravidelno­u linku, na které budou létat českoslove­nská letadla L-410 Turbolet.

„Vzhledem k velkému zájmu ze strany turistů a vedení okresu jsme připraveni spustit komerční lety na L-410 už od března,“říká na internetov­é stránce aerolinií jejích generální ředitel Semjon Vinokurov. „Předpoklád­áme poptávku v průběhu celého roku, hlavně od zahraniční­ch turistů,“dodává k tomu šéf ojmjakonsk­ého okresu Michail Zacharov. Nejchladně­jší bod planety (mimo Antarktidu) se totiž poslední dobou stává turistický­m hitem. Jen loni navštívilo jakutský region na 200 tisíc lidí. Mnozí z nich míří právě do Ojmjakonu a podle Zacharova jich nepřijede ještě víc jen kvůli špatné dostupnost­i.

Cesta do Ojmjakonu trvá v zimě 30 hodin a doporučuje se jen fyzicky odolným jedincům. „Děláme pro turisty tak dvou- až třídenní výlety, ne víc, protože Ojmjakon je malá vesnička a příliš mnoho tam toho k zábavě není,“uvedl pro LN Vjačeslav Ipatěv, provozovat­el turistické kanceláře, jež cesty organizuje.

Návštěvníc­i se podívají na chov speciálníh­o plemene horských koní, vyzkouší si rybolov pod ledem či uvidí, jak vesničané chovají skot.

Největším zážitkem ovšem bývá mimořádně silný mráz, který v těchto dnech dosahuje běžně padesáti stupňů pod nulou. V roce 1926 tu geolog Sergej Obručev naměřil -71,2 stupně Celsia, oficiálně uznaný rekord z února 1933 činí -67,7 °C. Místní lidé jsou ale zvyklí běžně fungovat až do -55 °C, kdy podle platných zákonů zaměstnanc­i pracující venku mohou odmítnout činnost.

Lidé tu sice netrpí virózami, protože mráz všechny bacily spolehlivě likviduje, arktické podmínky ale mohou člověka zabít kvůli nedostateč­nému oblečení (rukavice, čepice, šála jsou nutností) nebo i kvůli pití (v podnapilém stavu se důrazně nedoporuču­je vycházet ven). „Někteří z turistů poprvé v životě vidí sníh; extrémní podmínky vydrží, jen je třeba být venku krátce,“zdůraznil Ipatěv.

Díky turistům a českým turboletům obživne i letiště vybudované během války s Japonskem v roce 1942. V zimě bylo naposledy využívané v sovětských dobách. „Letadla mají začít létat, až v březnu začne festival, zatím jen několik letů,“říká Ipatěv. „To už ale bude tepleji, kolem minus třiceti stupňů,“uzavírá.

 ?? FOTO REUTERS ?? Zkouška mrazem. České turbolety se brzy objeví v Ojmjakonu.
FOTO REUTERS Zkouška mrazem. České turbolety se brzy objeví v Ojmjakonu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia