Lidové noviny

Zemřel frontman kapely The Prodigy Keith Flint

-

LONDÝN/PRAHA Ve věku 49 let zemřel zpěvák populární britské skupiny The Prodigy Keith Flint. Podle zpravodajs­kého serveru BBC ho včera ráno našli mrtvého v jeho domě ve městě Dunmow v hrabství Essex. Příčina úmrtí zatím není známá, podle vyšetřovat­elů zatím nic nenasvědču­je tomu, že by nastalo za podezřelýc­h okolností.

„V nejhlubším šoku a se smutkem můžeme potvrdit smrt našeho bratra a nejlepšího přítele Keitha Flinta. Skutečného průkopníka, inovátora a legendu. Navždy nám bude chybět,“napsala skupina The Prodigy na svém Twitteru. Policie byla do Flintova domu přivolána krátce po 9:00 SEČ, uvedl mluvčí policie v Essexu. Zpěvák byl na místě prohlášen za mrtvého.

Nejprve tanečník, pak zpěvák Známý svou punkovou vizáží se Flint v 90. letech stal ikonou hudební scény. Ke skupině The Prodigy se připojil v roce 1990 jako tanečník a později se stal jejím frontmanem. Jeho hlas se proslavil zejména písněmi Firestarte­r a Breathe, které patří mezi nejznámějš­í hity skupiny. Úctu zpěvákovi už vyjádřila řada osobnostní hudební scény, mimo jiné například Ed Simons s britského dua The Chemical Brothers, které podobně jako The Prodigy tvoří elektronic­kou hudbu. Flinta označil za skvělého muže. Smutek vyjádřila i britská zpěvačka Beverley Knightová, podle níž byl Flint dokonalý. „Právě jsme ztratili titána,“napsala na Twitteru.

Skupina The Prodigy koncertova­la několikrát i v České republice. Loni v létě byla hlavní hvězdou festivalu Rock for People v Hradci Králové.

 ?? FOTO REUTERS ?? Keith Flint (rok 1996)
FOTO REUTERS Keith Flint (rok 1996)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia