Lidové noviny

Věřím, že se předvedeme tak, že se sem SP brzy vrátí

- JAN KREJCAR ŠPINDLERŮV MLÝN

(od našeho zpravodaje) V posledních dnech má na povel přes 250 lidí. Max Gottfried před osmi lety na posledním Světovém poháru v alpském lyžování v Česku pracoval coby řadový pořadatel, dnes šéfuje organizačn­ímu výboru celé akce. A s větší zodpovědno­stí pochopitel­ně roste i stres.

LN Jaké to pro vás je, organizova­t takhle velkou akci?

Je to úžasná věc, jsme rádi, že je takhle velká událost v České republice, zvláště po docela dlouhé době. Věřím tomu, že se nám povede ukázat takový výsledek, že sem třeba v brzké době dostaneme tuto akci znovu.

LN Spíte vůbec? Byl jsem se v úterý večer podívat u sjezdovky a vy jste na ní ještě byl.

Samozřejmě spím, i když to není osm hodin denně. Ale stačí to. A ano, byl jsem se včera (v úterý) na sjezdovce podívat, jak pokračují práce na jejím čištění, protože nás odpoledne postihlo silné sněžení, takže technické čety měly poměrně dost napilno, aby daly sjezdovku do kupy, což se jim nakonec povedlo. LN V úterý sněžilo, včera se oteplilo, je pět nad nulou...

Počasí nezměníme, ale spousta věcí se dá udělat se sjezdovkou. Je to o práci technickýc­h čet, které musí stále jezdit dokola, odměkávají­cí vrstvu stahovat pryč a dělat všechno pro to, abychom sjezdovku udrželi až do závodů.

LN Kolik lidí je dnes zapojeno do příprav?

Na sjezdovce máme přes sto lidí, plus samozřejmě další stovka pobíhá okolo příprav infrastruk­tury, staveb a tak. Také se finišují věci v cílovém dojezdu, dělají se závěrečné úpravy ve stanech, prostorách VIP atd., takže celkem je to teď tak 250 osob, nakonec se dostaneme přes pět set.

LN Až v sobotu celý Světový pohár skončí, jak dlouho vám bude trvat opětovné uvedení do provozu?

Dva tři dny, možná ani ne. Záleží na podmínkách, ale nejspíše budeme schopní pustit prvního lyžaře na sjezdovku v pondělí.

LN Měl jste v posledních dnech obavy, aby se to stihlo, zda je všechno v pořádku?

Obavy jsou vždycky, ale myslím si, že tým, který kolem sebe mám, odvedl perfektní práci.

LN Nedá se vyhnout otázce na absenci Ester Ledecké. Jak vám to zkomplikov­alo přípravy a propagaci? Ještě dnes jsou ve Špindlerov­ě Mlýně vidět billboardy, na kterých zve na závody.

Neřekl bych, že to byla komplikace. Je škoda, že tady Ester Ledecká nebude startovat, ale všichni respektuje­me její rozhodnutí, respektive rozhodnutí jejího realizační­ho týmu. Držíme jí palce, aby uspěla ve snowboardi­ngu. Co se týče nás, není to akce jedné osoby, jsou tu další hvězdy, které sem diváky přilákají.

LN V jakých částkách se pohybuje rozpočet celé akce?

Pohybuje se okolo čtyřiceti milionů korun.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia