Lidové noviny

Král Ronaldo umlčel kritiky

Portugalec Cristiano Ronaldo posunul Juventus hattrickem proti Atlétiku Madrid do čtvrtfinál­e Ligy mistrů

- ANTONÍN VAVRDA

PRAHA/TURÍN V lóži turínského celku se raduje plavovlasý viceprezid­ent Juventusu Pavel Nedvěd.

Kousek od něj snědý, tmavovlasý „diblík“Cristiano Ronaldo Jr., po boku má Georginu Rodríguezo­vou, partnerku slavného portugalsk­ého šutéra.

Ten právě z penalty završil hattrick proti Atlétiku Madrid, kterým poslal svůj celek do čtvrtfinál­e slavné Ligy mistrů.

Co na tom, že do konce základní hrací doby ještě chybělo šest minut.

Celý svět už počítal s tím, že hosté gól, který by je s ohledem na výsledek prvního duelu (2-0 pro španělský klub) posouval dále, už nevsítí.

Vlastně ani sami hráči v modrém tomu nevěřili.

„Ani na chvíli jsme se nedostali do zápasu. Vybrali jsme si hodně špatný den. Byli lepší naprosto ve všem,“smutnila největší hvězda madridskéh­o celku Antoine Griezmann.

Přitom po prvním zápase byly pocity zcela opačné.

Atlético na svém hřišti soupeře vymazalo, Ronaldo se absolutně k ničemu nedostal.

Když naštvaný opouštěl stadion, ukazoval novinářům pět prstů. Těmi naznačoval, že on má doma právě tolik triumfů ve slavné soutěži, zatímco protivník ani jeden.

V úterý večer ukázal proč. „Je tak inspirativ­ní. Soustředěn­ý, obětavý, neskutečný. A také je tím strašně nakažlivý,“usmíval se Ronaldův parťák, Giorgio Chiellini, sám jeden z lídrů „staré dámy“.

Měl ale pravdu. Byla to opět noc hvězdné sedmičky.

Posuďte sami:

Dvěma góly po parádních hlavičkách (druhou musela potvrdit branková technologi­e, gólman Oblak totiž míč dokázal vyrazit, jenže už zpoza brankové čáry) a trefou z penalty zkompletov­al osmý hattrick v prestižní soutěži, čímž se vyrovnal věčnému rivalovi Lionelu Messimu z Barcelony.

Celkově stihl za 77 zápasů v play off Ligy mistrů už 63 přesných tref a 14 asistencí. Proti Atlétiku se prosadil už 25krát.

Reakce čtyřiatřic­etiletého Portugalce? Lakonická.

„Kvůli tomuto mne Juventus přece podepsal,“řekl po duelu.

S úsměvem a také pýchou v hlase. Hlad po úspěchu z něj byl stále cítit. „Bylo jasné, že nezakončí sezonu v Lize mistrů s jedním gólem na kontě,“připomněl letošní střelecké trápení v soutěži jeho trenér Massimilia­no Allegri.

Nyní téměř nikdo nepochybuj­e, že jej zakončí se čtyřmi.

Už teď se může sedm potenciáln­ích rivalů obávat pátečního losu čtvrtfinál­e i semifinále. S Juventusem se musí počítat. A příjemné počty zažívá i účastní slavného celku.

Když se včera otevřela milánská burza, vzrostly akcie klubu, který vlastní Exor mocné rodiny Agnelliů, o dvacet procent.

Řečí čísel? Ronaldovy tři góly vydělaly týmu zhruba čtvrt miliardy korun.

 ?? FOTO ČTK/AP ?? Slavící kanonýr Juventusu Cristiano Ronaldo
FOTO ČTK/AP Slavící kanonýr Juventusu Cristiano Ronaldo

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia