Lidové noviny

Spolunamoč­ení

- MARTIN ZVĚŘINA

Včerejší sněmovní „grilovačka“byla jakási suchá. Ne že by Jaroslava Faltýnka, druhého muže nejsilnějš­í strany, nebylo za co pranýřovat, jeho schůzky s šéfem antimonopo­lního úřadu Rafajem i šéfem společnost­i Kapsch v době, kdy probíhal tendr, jsou skandální. To spíš opozice byla jakási malátná, jejím úderům chyběla razance. Však se taky mocně vzpomínalo na to, kdo a za jakých okolností firmu do českého mýta angažoval. Asi nejroztomi­leji bodovali lidovci, kteří ústy pánů Bartoška a Jurečky předvedli, čím tahle strana nejvíc voliče dráždí. Jsou původci nevýhodné smlouvy s firmou Kapsch, a přesto by se dnes rádi ohřáli při upalování konkurenta Faltýnka.

Ani ODS, ani ČSSD či KDU (vedená tehdy ještě panem Kalouskem) nemohou hřímat, že v mýtném tendru vše zkazilo hnutí ANO. Strany mají máslo na hlavě vespolek, snad jen Piráti ne. Ale ti se zase nechali od Kapsche úkolovat.

Faltýnkova kauza má tendenci proměnit se v hustou bramboračk­u, v níž každý najde jen to, co sám hledá. I proto, že opozice je v ní řádně namočena.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia