Lidové noviny

Dobyvatelé slavili výhry

-

PLZEŇ/BRNO Hokejisté Plzně nenavázali na výhry z prvních dvou utkání v Třinci, když ve třetím semifinále extraligy podlehli doma těsně 2:3. Oceláři triumfem snížili stav série na 1:2. V souboji mezi Kometou a Libercem se vedení ujali znovu Bílí Tygři, kteří v Brně zvítězili 2:1 a stejným poměrem také vládnou celé sérii.

V čase 56:53 se hra na několik minut přerušila – rozhodčí Šír čekal na verdikt kolegy u videa, zda Jiří Polanský z Třince zasáhl kotouč v povolené výšce. Po dlouhém zkoumání jeho trefu na 3:2 uznal, k velké radosti Ocelářů byl hraniční gól nakonec také tím vítězným.

Hosté ze Slezska totiž přijeli na západ Čech v těžké situaci, a to po dvou porážkách na vlastním ledě.

A už v 11. minutě zvýšil jejich chmury Němec, který využil k otevření skóre chyby brankáře Stav série: 2:1.

Branky a nahrávky: 11. V. Němec (N. Jones, Kracík), 34. Vráblík (Kodýtek, P. Straka) - 21. Chmielewsk­i (D. Musil), 26. D. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 57. Polanský (Gernát). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 7536 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Branky a nahrávky: 12. O. Němec (M. Erat) - 2. Birner (L. Hudáček), 46. J. Vlach (Lakatoš). Vyloučení: 5:7, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Hrubce a nečekaného odrazu od zadního mantinelu.

Hosté se ale nesložili a během pěti minut na startu druhé části hry skóre góly Chmielewsk­iho a Musila otočili. Plzeňští sice následně zásluhou Vráblíka srovnali, na zmíněnou trefu Polanského už ale odpověď nenašli.

Také v Brně se trefil hráč s příjmením Němec, reprezenta­ční bek Ondřej Němec ve 12. minutě reagoval svou trefou na úvodní gól hostujícíh­o Birnera.

Poté se dlouho hrál svižní hokej, kterému ale dominovali oba brankáři, a dlouho to vypadalo, že i třetí duel série půjde do prodloužen­í. To ale odmítl ve 46. minutě liberecký bojovník Jaroslav Vlach, který se trefil v oslabení.

Obě série tak budou dnes pokračovat na stejných stadionech za vedení hostujícíc­h týmů 2:1 na zápasy. V Plzni se začíná v 17.00, v Brně o dvě hodiny později.

Plzeň - Třinec Brno - Liberec

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia