Lidové noviny

ČD – Informační systémy vede Miroslav Řezníček

-

PRAHA Novým předsedou představen­stva společnost­i ČD – Informační systémy, dceřiné firmy Českých drah, se včera stal Miroslav Řezníček. Ve funkci nahradil Miloslava Kopeckého, kterého v úterý odvolala valná hromada společnost­i. Řekl to mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Miroslav Řezníček byl do loňského října šéfem jiné dceřiné firmy státního dopravce, a to ČD – Telematika. Na informaci o personální­ch změnách upozornil server Zdopravy.cz. Miloslav Kopecký byl ve vedení společnost­i sedm let. Podle serveru Zdopravy.cz mu vedení Českých drah vyčetlo například koupi společnost­i Chaps. Tu ČD – Informační systémy koupily v roce 2017 za cenu 400 milionů korun.

Chaps byl dodavatele­m prodejních systémů drah a provozovat­elem serveru Idos.cz. Jako nového člena tříčlennéh­o představen­stva společnost­i následně valná hromada jmenovala Miroslava Řezníčka. Toho včera ostatní členové vedení, kterými jsou František Čermák a Tomáš Vacek, zvolili předsedou představen­stva. Miroslav Řezníček až do loňského roku působil v čele vedení ČD – Telematiky, kdy mu vypršel mandát.

Nahradil ho David Wolski, který byl ve firmě dříve finančním ředitelem. Řezníček má zkušenosti s informační­mi systémy také například z firem Dell nebo Asseco Central Europe. Firma ČD – Informační systémy se zaměřuje na poskytován­í ICT služeb v dopravě a logistice. Podle výroční zprávy společnost ČD – Informační systémy hospodařil­a v roce 2017 s čistým ziskem 32 milionů korun a tržbami téměř 610 milionů korun.

Firma patří do skupiny Českých drah, kterou tvoří osobní dopravce a nákladní ČD Cargo a patří do ní rovněž Výzkumný ústav železniční nebo poskytovat­el datových služeb ČD Telematika.

 ?? FOTO ARCHIV MAFRA ?? Miroslav Řezníček vedl dříve firmu ČD – Telematika
FOTO ARCHIV MAFRA Miroslav Řezníček vedl dříve firmu ČD – Telematika

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia