Lidové noviny

Komu se chce do šestky?

- TOMÁŠ KUBÁNEK

Přestože Plzeň snížila slávistick­ý náskok v čele tabulky na pět bodů, je situace na špici české fotbalové ligy momentálně celkem jasná. A tak dvě kola před koncem základní části poutá pozornost dění o pár míst níž. Ostrava, Liberec, Mladá Boleslav, Olomouc, Zlín, Teplice. Tyto týmy jsou ve hře o poslední dvě místa v elitní šestce soupeřů o titul.

Jenže stojí o ně? Do Evropy jistě proniknou tři nejlepší týmy po skončení nadstavbov­é části a vítěz poháru. O páté místo si to rozdají nejlepší tým bez pohárové příslušnos­ti a vítěz play off bojů celků na sedmé až desáté příčce.

A v tom to vězí. Mužstvo na šestém místě čekají v nadstavbě samí těžcí soupeři a vyhlídky, že by se probojoval­o na pohárové příčky, má mizivé. To klidně může potkat i celek na pátém místě, po triumfu v MOL Cupu se totiž kromě Slavie a Sparty, jimž by pohárové příčky neměly uniknout, natahují také Ostrava nebo Bohemians, což by za určitých okolností vyřadilo ze hry také celek na pátém místě konečné tabulky.

Že to zní hodně složitě? Ano, nový formát naší ligy k zamotanost­i hodně přispívá. V neděli večer však bude už zase trochu jasněji.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia