Lidové noviny

Mišíci stmelují generace

- ONDŘEJ BEZR

Velký koncert s názvem Nechte zpívat Mišíky se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna v pražském Divadle Hybernia. Na pódiu zazpívá celá rodina rockové legendy Vladimíra Mišíka. Dohromady i se svými vlastními kapelami.

Snápadem na občasné společné koncertová­ní přišla před dvěma lety manželka Vladimíra Mišíka Eva, která se kromě básnické tvorby a překládání z francouzšt­iny věnuje i zpěvu s vlastní kapelou E+MAUSY. Premiéra rodinného projektu proběhla v Lucerna Music Baru a programu nadšeně tleskali i návštěvníc­i mezinárodn­ího festivalu Blues Alive v Šumperku v listopadu 2017. Nadcházejí­cí koncert v Divadle Hybernia bude ovšem nejúplnějš­í prezentací talentů, které se v rodině Mišíkových urodily.

Název koncertu Nechte zpívat Mišíky je variací na známý nápis, který v době zákazu koncertová­ní Vladimíra Mišíka na začátku 80. let psali na zdi zpěvákovi fanoušci

v posledních letech vede vlastní skupinu Gingerhead. Vedle hudební činnosti se věnuje také výtvarné tvorbě, je autorem řady obalů alb rockových kapel a navrhuje design elektronic­kých kytarových efektů.

V několika uměleckých oborech jsou činné i dvě děti, které má Vladimír Mišík s Evou Mišíkovou. Dcera Bára je především herečkou a mimkou, žákyní Borise Hybnera. Účinkuje mimo jiné v divadle Minor a součástí jejích rolí často bývá i zpěv a tanec. Perličkou je, že v několika hraných sekvencích ztvárnila postavu svého otce „zamlada“v celovečern­ím dokumentu režisérky Jitky Němcové Nechte zpívat Mišíka.

Nejmladší aktivní člen rodiny Mišíků je syn Adam. Začínal jako dětský herec pod vedením Jana Hřebejka, posléze založil teenagersk­ou kapelu Colorblind­s a následně se vydal na sólovou pěveckou dráhu, zacílenou na publikum nejmladší generace. Zároveň nešidí ani filmovou linii své kariéry. Sloučením hereckého a pěveckého talentu bylo jeho úspěšné působení v zábavné televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas.

Struktura koncertu Nechte zpívat Mišíky, jehož název je variací na známý nápis, který v době zákazu koncertová­ní Vladimíra Mišíka na začátku 80. let psali na zdi zpěvákovi fanoušci, by měla svým laděním oslovit několik generací. Všichni účinkující se představí se svými kapelami a s vlastním repertoáre­m, zazní tedy vše od mišíkovské­ho klasického rocku přes undergroun­dové ladění produkce jeho ženy Evy či moderní kytarový rock Maťa Mišíka až po popové hity jeho bratra Adama. Zároveň nebudou návštěvníc­i ochuzeni ani o nebývalé hudební kombinace, netypické duety a zřejmě ani písně, ve kterých si to „rozdá“celá rodina.

Nechte zpívat Mišíky, 25. dubna, 19.30 hod., Praha, Divadlo Hybernia

 ?? FOTO 100PROMOTI­ON ?? Vzácné posezení. Okamžiků, kdy se celá rodina Mišíků (zleva Maťo, Bára, Vladimír, Eva, Adam) sejde a posedí v oblíbené letenské restauraci, není mnoho.
FOTO 100PROMOTI­ON Vzácné posezení. Okamžiků, kdy se celá rodina Mišíků (zleva Maťo, Bára, Vladimír, Eva, Adam) sejde a posedí v oblíbené letenské restauraci, není mnoho.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia