Lidové noviny

Liberec šťastným nahozením srovnal finále

Hokejisté Liberce srovnali stav finálové série s Třincem, když ve čtvrtém utkání vyhráli 2:1 po prodloužen­í.

- TOMÁŠ KUBÁNEK ANTON ZELENKO

TŘINEC/PRAHA V 19. minutě první třetiny prostřelil od modré třineckého brankáře Hrubce, ale sudí Tomáši Havlínovi gól neuznali, viděli totiž liberecký faul.

V čase 74:09 už ale proti jeho gólovému nahození rozhodčí nic neměli. Sám liberecký zadák byl překvapený, že jeho pokus doprostřed brány za Hrubcova záda prošel, v těch místech měl být totiž připraven třinecký brankář. Místo pevného postoje si však zřejmě hledal lepší pozici pro výhled a Severočeši díky tomu urvali v sérii druhý bod.

„Ani jsem se moc nedíval a jenom to hodil na bránu,“radoval se dvaadvacet­iletý Havlín.

Vraťme se ještě k neuznané brance z konce prvního dějství. Při ní byl navíc vyloučen Valský a zanedlouho si k němu na trestnou lavici přisedl Vlach. Třinec tak dostal Stav série: 2:2.

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) - 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín (Birner). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Baráž - 12. kolo: Pardubice - Kladno 4:1, Chomutov - České Budějovice 6:4. Konečné pořadí: 1. Pardubice 27 bodů, 2. Kladno 22, 3. Chomutov 18, 4. České Budějovice 5. Pardubice a Kladno budou hrát v příští sezoně extraligu.

zkraje druhé části více než minutovou přesilovku pět na tři. Z ní domácí vykřesali dobrou šanci Růžičky, jehož střela z první pouze škrtla o břevno Willovy branky.

Záhy mohl skóre znovu otevřít Liberec. Pronikajíc­ího Birnera nedovoleně sekl Roth, a daroval hostům trestné střílení, k němuž se postavil kanonýr Kvapil. Ten ale Hrubce výrazněji nerozhodil, třinecký gólman stačil vložit do rány lapačku.

Severočeši se nakonec mohli přece jen radovat z úvodní branky. Redenbach vysokým skokem zachytil vyhození Ocelářů, kotouče se chopil Kvapil a napálil jej směrem k brance. Projektil se odrazil od clonícího Lence a zapadl mezi betony bezmocného Hrubce.

Slezané bušili na Willovu branku vydatně, na začátku třetí periody ho však z dobrých pozic nepřekonal­i ani Kovařčík, Cienciala či Werek. Když už to vypadalo, že Bílí Tygři hubené vedení udrží, vyrovnal ze záporného úhlu s Willovou pomocí Cienciala.

V prodloužen­í se nejprve liberečtí fanoušci chytali za hlavu, když před brankou osamocený Ševc nedokázal vyzrát na Hrubce. Záhy ale Severočech­y rozjásal Havlín, jehož nahození od modré čáry třinecký gólman spatřil až mezi svými betony.

„Dnes jsme byli o tu jednu střelu šťastnější než soupeř,“uvedl trenér Liberce Filip Pešán.

„Pro nás nic nekončí. I zbývající zápasy očekávám v obdobném duchu,“dodal jeho třinecký protějšek Václav Varaďa směrem k pátečnímu pokračován­í v Liberci.

Třinec - Liberec

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia