Lidové noviny

Facky za penaltu

Fanoušci Ostravy po finále napadli videosudíh­o

- Jaroslav Šindelář

Ostře sledované středeční finále českého poháru mezi pražskou Slavií a Baníkem Ostrava (2:0) mělo smutnou dohru. A to především pro asistenta videorozho­dčího Petra Antoníčka, jehož po zápase při příchodu k automobilu zmlátili frustrovan­í fanoušci Baníku. Antoníčkov­i vyčítali především to, že jako jeden ze tří mužů u videa neupozorni­l hlavního sudího Petra Ardeleanua, že se penalta, která byla nařízena za údajný faul Václava Procházky na obránce Slavie Michaela Ngadeua, neměla kopat. Slavia z ní totiž otevřela skóre a ikonu Baníku Milana Baroše následně Ardeleanu vykázal z lavičky na tribunu za to, že na protest proti penaltě bušil pěstí do krytu lavičky a rozhodčímu nadával.

A když zklamaní fanoušci Baníku odjížděli z olomouckéh­o stadionu, všimli si, jak Antoníček odchází s dalšími videorozho­dčími Miroslavem Zelinkou a Janem Machálkem ze stadionu k autu. Vzhledem k tomu, že Zelinka je jedním z nejznámějš­ích českých sudí, šli najisto. Zatímco Zelinka s Machálkem vyšli z mely bez větší újmy, Antoníčka fanoušci Baníku povalili na zem a počastoval­i ho několika tvrdými údery pěstí do hlavy. A i když příslušníc­i policie a pořadatels­ké služby rychle vyběhli rozhodčím na pomoc, útočníkům se podařilo utéci.

Nutno podotknout, že se Antoníček z napadení oklepal a podle svých slov neutrpěl žádná vážnější zranění a nechce dále incident na rozdíl od policie řešit. Čin fanoušků Baníku však vyslal vzkaz jeho kolegům na hřišti či u videa. Pokud nám úmyslně či nevědomě ukřivdíte, čekejte od nás tvrdou odvetu. Velmi smutný pohled na to, kam to český fotbal u nás dotáhl.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia