Lidové noviny

Francouz lehce zraněný, na Němce s Bartošákem

- JAROSLAV TOMAS

BRATISLAVA (od našeho zpravodaje) Branku hokejové reprezenta­ce hájil ve včerejším čtvrtfinál­e mistrovstv­í světa proti Německu (zápas skončil po uzávěrce vydání, výsledek a ohlasy naleznete na www.lidovky.cz/sport) Patrik Bartošák.

Rozhodován­í trenérů nakonec ulehčil zdravotní stav Pavla Francouze.

„Nebudeme ho ale blíže specifikov­at. Na střídačce bude připravený Šimon Hrubec,“řekl včera dopoledne tiskový mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund.

Francouz se neobjevil na poledním dobrovolné­m tréninku, na ledě byla pouze dvojice Bartošák, Hrubec.

Bartošákov­o nasazení do klíčového duelu s Německem však není překvapivé.

Důvodů je víc.

Zaprvé odchytal poslední utkání v základní skupině proti Švýcarsku, což už naznačoval­o, že dostane přednost – šlo totiž o jakousi generálku na čtvrtfinál­e.

A zadruhé na turnaji (stejně jako během celé sezony) působí velice dobrým a jistým dojmem. Spolehlivé výkony ostatně předváděl i v dosud nejtěžších duelech proti Švédsku a Rusku.

Asistent trenéra Robert Reichel po poledním rozbruslen­í nechtěl prozradit složení jednotlivý­ch formací se slovy: „Uvidíte večer, musíte si ještě počkat. Bohužel.“

Nicméně podle situace na tréninku je zřejmé, že v útoku bude skutečně chybět Jakub Vrána.

Střelec z Washington­u nebyl ve druhé formaci, kde ho vedle Radka Faksy a Dmitrije Jaškina nahradil Ondřej Palát.

Na ledě se držel převážně po boku Filipa Chytila, jenž na turnaji už dávno nenastupuj­e. Není ale vyloučené, že na soupisce napsaný bude jako třináctý útočník.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia