Lidové noviny

Kvitová vzdala Paříž. Doufá ve Wimbledon

French Open 2019 – Češi v akci

-

PAŘÍŽ Česká tenistka Petra Kvitová se kvůli zranění levého předloktí nepředstav­í na Roland Garros. Turnajová šestka, která patřila k favoritkám na titul, měla do pařížského grandslamu vstoupit včera zápasem proti Rumunce Soraně Cirsteaové. Při nedělním tréninku se ale zranila a v pavouku ji musela nahradit Slovinka Kaja Juvanová.

Kvitová je nejlepší hráčkou aktuální sezony. Vyhrála dva turnaje včetně antukového ve Stuttgartu a postoupila do finále Australian Open. Před cestou do Paříže vzdala osmifinále v Římě kvůli lehkému svalovému zranění lýtka, ale pak už v Paříži trénovala.

O Roland Garros ji nakonec připravil jiný zdravotní problém. Delší dobu cítila napětí v levém předloktí a při nedělním tréninku v Paříži se to zhoršilo. „Trénovala jsem asi jenom pět minut a zahrála jsem takový normální forhend, ani extra rychlý, ani pomalý, a prostě mi tam něco ruplo. Hned jsem věděla, že něco není v pořádku. Vyhrkly mi slzy do očí a ten trénink jsem ihned skončila,“popisovala Kvitová, jak ke zranění přišla.

Muži, dvouhra – 1. kolo:

Harris (JAR) – ROSOL 6:1, 4:6, 2:6, 6:1, 6:2.

Ženy, dvouhra – 1. kolo:

Davisová (USA) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ 6:2, 6:4, Stosurová (Austr.) – STRÝCOVÁ 6:2, 7:6 (7:3), BOUZKOVÁ – Andreescuo­vá (22-Kan.) 7:5, 4:6, přerušeno pro tmu.

Nejdříve zvažovala, že by si vzala léky na bolest a pokusila se hrát, ale magnetická rezonance odhalila natržený sval. Místní lékařka ani chirurg Radek Kebrle, který jí operoval pořezané prsty, jí start nedoporuči­li.

Levou paži může léčit jen klidem, mělo by to trvat dva až tři týdny. Kvitová věří, že stihne oblíbený Wimbledon, který začíná 1. července. „Nějaký čas tam je, dá se to stihnout, uvidíme,“dodala dvojnásobn­á wimbledons­ká šampionka.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia