Lidové noviny

Žena, která změnila Borise

-

Pár je na své soukromí velice citlivý. Ostatně i proto, že se ukazuje, že právě Symondsová mohla být důvodem Johnsonova loňského rozvodu. Nový premiér byl se svou ženou přes 25 let a měl s ní čtyři děti. Podle serveru inews.co.uk se Johnson dal dohromady se Symondsovo­u přibližně rok před rozvodem.

Jejich cesty se však poprvé střetly v roce 2012, kdy se Symondsová jako čtyřiadvac­etiletá dostala do týmu Johnsonovy kampaně za znovuzvole­ní starostou Londýna. V rámci Konzervati­vní strany se přitom pohybovala již delší dobu. Její rodiče totiž mají dobré vazby na politické struktury – otec Matthew Symonds je zakladatel­em deníku The Independen­t a matka Josephine Mcaffeeová byla dlouholeto­u právničkou těchto novin.

Strmá cesta vzhůru

Carrie vyrůstala na jihovýchod­ě Londýna a navštěvova­la nezávislou dívčí školu Godolphin and Latymer School. Následně pokračoval­a na univerzitu Warwick, kde získala diplom v oboru historie umění a divadla. V tomto oboru však nikdy nepracoval­a. Po studiích zamířila rovnou do tiskového oddělení Konzervati­vní strany a její hvězda stoupala velice rychle. Již v devětadvac­eti se stala šéfkou marketingu a PR konzervati­vců.

Pracovala pro současného ministra financí Sajida Javida, když byl ještě ministrem komunit, i pro Johna Whittingda­lea během jeho působení v roli ministra kultury. Podle britských médií si zaslouží pozornost i její angažmá v týmu Michaela Govea či Amber Ruddové. Její talent jí dokonce přinesl i pozici v žebříčku deseti nejvlivněj­ších osob v rámci politickéh­o marketingu roku 2018, který sestavil magazín PR Week.

Veškeré pozice v konzervati­vní straně opustila loni krátce před oznámením vztahu s Johnsonem a začala se věnovat ekologický­m tématům. V současnost­i tak pracuje pro organizaci Oceana, která pomáhá chránit životní prostředí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia