Lidové noviny

V Tel Avivu otevřeli košer sexshop

- LUBOŠ JIRSA

TEL AVIV / PRAHA Člověka hned napadne, co vlastně dělá sexshop košer záležitost­í. Podle majitelky obchodu jsou sexuální pomůcky košer svým účelem.

„Pomáhají manželským párům utvářet intimitu ve vztahu,“vysvětluje dcera amerického ortodoxníh­o rabína Chana Boteachová pro Times of Israel. Podle ní se lidé stanou manželi a pak spolu žijí dlouhou dobu, přičemž sexuální hračky mohou pomoci okořenit vztah. „Je velmi obtížné udržovat chtíč a novost v dlouhodobé­m vztahu. Musíte se pořád snažit učit něco nového a tyto pomůcky k tomu mohou přispět,“shrnuje provozovat­elka obchodu.

Zajímavost­í je, že obchod na první pohled vůbec nepůsobí jako sexshop. Za výlohou je vidět jenom oblečení, píší Times of Israel. „Oblečení pomáhá zákazníkům ulehčit cestu k nám,“říká Boteachová. „Cítíte se zde, jako byste kupovali něco, co nutně potřebujet­e, bez hanby,“reaguje jedna ze zákaznic. „Vysvětlí vám, jak používat vibrátor i jak si nanést krém na obličej.“Část s oblečením má na starost kamarádka majitelky Christina Dickensová, jež navrhuje a upravuje vintage oblečení. Obě ženy chtěly otevřít vlastní obchod, ale pak se rozhodly, že bude stačit jen jeden. Proto název Foreign Denim X Kosher Sex. „Zákazníci si nejprve prohlíží oblečení, potom koukají dále,“konstatuje Boteachová. A podle Times of Israel je opravdu na co...

Pomůcky pro dospělé umístěné na konferenčn­ím stolku a na policích na zdi. Na jedné straně obchodu doplňky jako škraboška, hedvábná pouta, peříčka, svíčky, oleje, ale také střapce na bradavky. Na druhé tvrdší, i když nevinně vypadající pomůcky. Díky světlým pastelovým barvám a jemným liniím hračky pro dospělé vypadají spíše jako domácí potřeby – slánky nebo otvíráky na lahve. Vystavené jsou také různé druhy vibrátorů, píše izraelský tisk.

„Máme řadu velmi odlišných produktů. Vše to jsou věci, které lze s partnerem použít k utváření intimity,“komentuje Boteachová.

Nedávno otevřel své brány pro zákazníky v srdci Tel Avivu košer sexshop. Majitelkou je dcera rabína. Obchod je podle ní způsobem, jak přenést světlo judaismu na svět.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia