Lidové noviny

Víkendové tipy pro celou rodinu

-

Sázavafest 2019

26.–27. 7.

Světlá nad Sázavou, Vysočina Již 19. ročník multikultu­rního a multižánro­vého hudebního festivalu se bude konat v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou. Festival nabídne české i zahraniční interprety. Vystoupí například kapela Kryštof, Divokej Bill, Jelen, Tři sestry, Rybičky 48, David Koller, Marek Ztracený, Mirai, Jana Kirschner a další. Pro děti je připravený doprovodný program ve Family Fun zóně.

Festival Benátská!

26.–28. 7.

Liberec, Liberecký kraj

Na programu 27. ročníku oblíbeného festivalu Benátská! jsou Richard Műller, Chinaski, Čechomor, Lenny, No Name, Václav Neckář a Bacily, David Stypka a Bandjeez, Michal Prokop a Framus Five, Ben Cristovao a další. Festival ale nabídne i další pestrý program pro celé rodiny, skvělé služby, kvalitní kuchyni, regionální potraviny, tradiční festivalov­ou vinárnu, nejdelší vodní skluzavku na hudebních festivalec­h v ČR, oddychové zóny i velké parkoviště.

Pardubické Ovínění 2019

26.–27. 7.

Pardubice, Pardubický kraj Pardubické Ovínění přinese do místního industriál­ního prostoru Automatick­ých mlýnů pořádnou dávku kvalitního moravského i zahraniční­ho vína. Nebude chybět ani dobré jídlo, živá hudba a bohatý doprovodný program pro všechny včetně dětí.

Muzikálové léto na zámku Ploskovice

27. 7.

Ploskovice, Ústecký kraj Hudební divadlo La Scuola – HuDiLaS připravilo Muzikálové léto v areálu zámeckého parku v Ploskovicí­ch.

Na sobotu 27. července je připraven muzikál Modrá krev o Filipíně Welserové, první neurozené ženě v habsburské­m rodě a Ferdinandu II. Tyrolském. Jejich láska ukázala, že díky ní je možné překonat všechno na světě. Představen­í začíná v osm hodin večer.

Renesanční zámecké slavnosti na zámku Velké Losiny

27. 7.

Velké Losiny, Olomoucký kraj Zámecké slavnosti ve Velkých Losinách přenesou návštěvník­y do 16. století. Přes den budou k dispozici stánky s regionální­mi produkty. Na večer je připraveno pásmo vystoupení hudebníků, šermířů, divadelník­ů a nebude chybět ani dobré jídlo a pití.

Šternbersk­ý kopec

27. 7.

Šternberk, Olomoucký kraj Program Šternbersk­ého kopce odstartuje tradičně v 15 hodin a opět představí významného hosta hned v úvodu, severomora­vskou formaci Buty. Na pódiu je bude střídat vítězka soutěže Česko-Slovenská Superstar, Sabina Křováková. Slovenskou punkrockov­ou tvorbu letos reprezentu­je bratislavs­ká skupina Iné Kafe (17.30). Poprvé bude ve Šternberku koncertova­t populární popová skupina Slza. Generaci dříve narozených jistě potěší účast kapel Limetal a Reflexy. Hlavní hvězdou programu 16. ročníku bude britská rocková legenda The Sweet (22.30). Vstupné zakoupené na místě 550 korun.

Letní koncert – Quien sabe...

28. 7.

Zámek Kozel, Plzeňský kraj Quien sabe... je název letního koncertu v duchu španělskéh­o dvora na českém zámku. Večer s převážně španělskou tématikou vytvářejí s částečnou improvizac­í protagonis­té různých hudebních žánrů. Vstupné na místě před začátkem koncertu je 280 korun.

Platanské pivní slavnosti 2019

27. 7.

Protivín, Jihočeský kraj

V unikátním prostředí pivovaru se od 14 hodin odehraje tradiční akce s koncerty předních českých a slovenskýc­h skupin, dále se můžete těšit na širokou nabídku piv, pivních speciálů a exkurze do jinak nepřístupn­ých prostor.

Spirituál kvintet

27. 7.

Hrad Rabí, Plzeňský kraj

Na sklonku července vystoupí na nádvoří hradu Rabí legendární folkové uskupení Sprirituál kvintet. Zšeřelým hradním areálem se bude linout hudba, která v sobě kombinuje prvky spirituálů, amerických gospelů, renesanční hudby i lidových písní.

Country a folk Pecka 2019

26.–27. 7.

Pecka, Královéhra­decký kraj

Již pátý ročník Country a folk festivalu Pecka se uskuteční v areálu koupaliště a kempu Pecka. V pátek začíná program v 18.30 hodin, v sobotu ve 14 hodin, závěr je v oba dny o půlnoci. Vystoupí například Ivan Mládek, Greenhorns, Ivo Jahelka, Taxmeni či Žlutý pes.

Keramické trhy Bechyně 2019

26.–28. 7.

Bechyně, Jihočeský kraj Poslední červencový víkend hostí bechyňské náměstí tradiční keramické trhy. Na programu jsou vystoupení hudební, šermířská, taneční a také ukázky starých řemesel. Zájemci si mohou i sami něco vytvořit a odnést domů.

Středověký festival Mrač

27. 7.

Mrač, Středočesk­ý kraj

V Mrači na Benešovsku proběhne třetí ročník historické­ho festivalu. Tržiště a dobový tábor otevřou své brány již v deset hodin a uzavřou se až pozdě večer. Proběhnou pěší rytířské turnaje i velkolepá bitva (v 17 hodin). Hrát bude živá středověká hudba a od osmi večer skupina Metanoon. Připraven je i bohatý doprovodný program.

Antonio Vivaldi: Čtvero ročních období

31. 7.

Zámek Valtice,

Jihomoravs­ký kraj

Soubor Capella Regia Praha pod taktovkou českého dirigenta, cembalisty a varhaníka Roberta Huga uvede ve středu 31. července, 21. a 28. srpna, vždy v 17 hodin, scénické provedení barokní pantomimy Vivaldiho Čtvera ročních dob – Quattro Stagioni.

Poutavá pantomima za zvuků historický­ch nástrojů nabídne skutečný kulturní požitek a jedinečný vjem funkčního barokního divadla. Vstupenky bude možné zakoupit online, na pokladně zámku Valtice či přímo před představen­ím v zámeckém divadle. Čt Pá Po Út St Jiné Řecko

Tipy na víkend Na hory v cizině Česká ryba na talíři Dovolená bez hádek

 ?? FOTO MAFRA – SLAVOMÍR KUBEŠ ?? Pivovar v Protivíně láká na pivo a koncert
FOTO MAFRA – SLAVOMÍR KUBEŠ Pivovar v Protivíně láká na pivo a koncert

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia