Lidové noviny

Pohárová zklamání. Tohle trpět nebudu, zlobil se Rada

2. předkolo Evropské ligy

-

MLADÁ BOLESLAV / GJUMRI Fotbalisté Jablonce a Mladé Boleslavi nezačali své boje o hlavní fázi Evropské ligy vůbec dobře. Na výhru, která by jejich šance na postup ze 2. předkola rozhodně zvýšila, nedosáhl ani jeden z nich.

Jablonečtí po špatném vstupu do utkání prohráli v Arménii s Pjunikem Jerevan 1:2. V koncovce se trápící Boleslav doma zase jen remizovala s kazašským týmem Ordabasy Šymkent 1:1. Odvety se hrají za týden.

Špatný úvod Jablonce

Jablonec zažil velké komplikace cestou do Arménie a do dějiště utkání v Gjumri dorazil až několik hodin před utkáním. Na Severočeší­ch jako by se náročný přesun v kombinaci s dvouhodino­vým časovým posunem a velkým vedrem v Arménii podepsal a v první půli domácím na polorozpad­lém stadionu s kapacitou necelých tří tisíc míst nestačili. Vytvořili si jen jednu větší šanci, ale Břečka v 27. minutě po rohu hlavou minul.

Naopak inkasovali už v 6. minutě. Vardanjan se ve středu pole odpoutal od Kratochvíl­a, za vápnem přiťukl Miranjanov­i a ten technickou střelou k tyči otevřel skóre. Po půlhodině hry přidal Pjunik, který v roce 2011 vypadl v 2. předkole Ligy mistrů s Plzní po vysokých

Pjunik Jerevan – Jablonec 2:1 ■

Branky: 6. a 30. Miranjan –

53. Doležal

Mladá Boleslav – Ordabasy ■

Šymkent 1:1

Branky: 45.+2 Komličenko –

21. Mehanovič

prohrách 0:4 doma a 1:5 venku, druhý gól. Jablonecká obrana nechala centrovat Simonjana a nepokrytý Miranjan hlavičkou zvýšil.

„Individuál­ní výkony některých hráčů byly hodně ustrašené. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Nemůže se nám přece stát, že takto zkušené mužstvo dostane dva góly z brejků. Vytočilo mě to,“připustil trenér Jablonce Petr Rada.

Pjunik hned po pauze mohl přidat třetí gól, ale Jefimov těsně minul. Jinak ovšem český favorit v druhé půli přidal a v 53. minutě snížil. Acostův centr z rohu přizvedl Kratochvíl a Doležal na zadní tyči hlavou dotlačil míč do sítě.

Severočeši poté druhý celek uplynulé sezony arménské ligy zatlačili, ale srovnat nedokázali. Kratochvíl pálil jen do středu branky a Acosta v 79. minutě ve velké šanci špatně zpracoval míč.

„Nechci nikoho vyzdvihova­t, ale jestli Tomáš Hübschman může v 37 letech běhat od začátku v tom vedru, tak je zarážející, proč ostatní ne. Já neříkám, že se musí hráčům všechno povést. Ale dnes prostě bez běhání a pohybu fotbal nejde hrát. Naši hráči kvality mají, viděli jsme to v druhém poločase. Pokud to takhle půjde dál, budou mít se mnou problémy. Tohle trpět nebudu,“dodal Rada.

Z aktivity jen remíza Boleslavšt­í poprvé zahrozili v rozmezí 13. a 14. minuty po dvou rohových kopech Matějovské­ho. Gólman Nepogodov se postupně vyznamenal proti Mešanovičo­vu a Túliovu pokusu z bezprostře­dní blízkosti.

Ve 21. minutě šli ale do vedení hosté, když z přímého kopu těsně před vápnem zakroutil míč přesně k tyči Mehanovič. Mladá Boleslav se vyrovnání dočkala chvíli před přestávkou. Křapka nacentrova­l na hranici vápna na Komličenka, jenž se do míče opřel z první a umístil ho k tyči.

Ve druhém poločase Boleslavšt­í pokračoval­i v aktivním výkonu, ovšem ani jednu z řady šancí v gól neproměnil­i.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia