Lidové noviny

Kellner: PPF nechce do politiky

-

PRAHA „Rok 2018 byl dalším rokem, kdy se skupině PPF dařilo,“píše její většinový majitel Petr Kellner v úvodníku v pátek zveřejněné výroční zprávy. Mezi novináři i veřejností jde o nejočekáva­nější dokument tohoto druhu. Ve zprávě jsou totiž zveřejněny aktuální fotografie nejbohatší­ho Čecha, které nejsou nikde jinde k vidění.

„PPF jako firma nemůže a nechce, ač je z toho někdy podezírána, vstupovat do politiky,“ohrazuje se letos v úvodníku Kellner. Právě vliv na politiku je PPF dlouhodobě vyčítán. Například počátkem roku si měli lidé ze společnost­i Home Credit, patřící do Kellnerova impéria, stěžovat, že spory kolem technologi­í Huawei mohou poškodit podnikání společnost­i v Číně. Tyto obavy pak zopakoval i prezident Miloš Zeman.

Ke konci roku měla skupina, jež investuje napříč odvětvími – jako bankovní a finanční služby, telekomuni­kace, pojišťovni­ctví, strojírens­tví, nemovitost­i, biotechnol­ogie –, pod správou aktiva za asi 45 miliard eur (více než 1,1 bilionu korun) a dosáhla čistého zisku 815 milionů eur.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia