Lidové noviny

Dyzajn market představil práci 200 designérů

-

PRAHA Autoři designu šperků, oblečení, porcelánu, kabelek, hraček i kosmetiky představil­i o víkendu svou tvorbu na Dyzajn marketu v centru Prahy. Akce na náměstí Václava Havla u Národního divadla, která probíhala po oba víkendové dny, se zúčastnilo asi 200 designérů z Česka a Slovenska.

Tentokrát mezi nimi byli i ti, kteří při své tvorbě recyklují odpadní materiály, například PET lahve. „Plast z PET lahví je snadno opracovate­lný, lehký a při troše snahy se z něj dají vykouzlit výrobky podobné skleněným,“uvedla šperkařka Irena Marie Hartingero­vá.

Plast využívá pro svou značku Umelohmotn­é i dvojice designérů Lukáš Adámek a Šimon Horna ze Slovenska. „Za pomoci doma vyrobených strojů přetváříme plast na sluneční brýle, misky, motýlky nebo kryty na telefony,“uvedli.

Kromě už zmíněných designérů se na akci představil­a třeba značka SRNA s výrobky z nevratných skleněných lahví nebo Zuzi.Smi se šperky z kávových kapslí a plastů. Lidé si mohli prohlédnou­t i výrobky značky Inspirujte.se, která využívá recyklaci k tvorbě bytových doplňků.

Pod značkou Umelohmotn­é přetváříme plast na misky, motýlky nebo kryty na telefon

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia