Lidové noviny

Lídrům se zasekla střelba

Nejlepší týmy fotbalové ligy ve 4. kole shodně poprvé zaváhaly. Plzeň na Bohemians i Slavia v Karviné uhrály jen bezbrankov­é remízy. Další zápasy fotbalové ligy

- TOMÁŠ KUBÁNEK

PRAHA Před týdnem se oslavovalo střelecké probuzení Michaela Krmenčíka a právě na něj plzeňští příznivci sázeli, že Viktorii následně pomůže projít do 3. předkola Ligy mistrů. Jenže střelecká produkce nejen šestadvace­tiletého útočníka, který se se dvěma góly dělí s Janem Kopicem o pozici nejlepšího týmového střelce, ale celé Plzně byla ve dvojzápase s Olympiakos­em (0:0 a 0:4) jalová. Zatímco doma chyběla mnoha šancím jen branková tečka, v Pireu to bylo ofenzivní trápení.

A potřetí z posledních čtyř soutěžních duelů vyšli Západočeši gólově naprázdno v sobotu proti Bohemians 1905, kde remizovali 0:0 a poprvé v tomto ligovém ročníku přišli o body.

„V prvním poločase byla Bohemka blíž ke gólu než my. Ve druhém poločase se to otočilo, zlepšili jsme rozehrávku, přechodovo­u fázi, měli jsme tam několik situací, kdy jsme ve finální fázi nedohráli to, co jsme tam měli,“hodnotil objektivně plzeňský kouč Pavel Vrba průběh utkání, v němž si ani jeden z týmů nepřipsal přímou střelu na branku.

V 71. minutě se síť za domácím brankářem Valešem přece jen roztřepeta­la, Krmenčíkov­o vybídnutí využil Kopic, radost však Plzeňským zkazil odmávaný ofsajd.

Penalta, břevno, tyč

To slávisté měli v Karviné znatelnou převahu a řadu vyložených příležitos­tí. Ve 24. minutě zahrál domácí Ndefe ve vápně rukou, Souček však z nařízené penalty vystřelil vedle.

Sešívaným nešlo štěstí naproti ani v dalším průběhu zápasu. Těsně před přestávkou Ševčík hlavičkou po Masopustov­ě centru trefil břevno a po hodině hry Van Buren rozezvučel pro změnu tyč. Ke kýžené brance nepomohlo ani nasazení Stancia na poslední čtvrthodin­u.

„Dneska jsme si vyzkoušeli snad všechny způsoby, jak nedat gól, a domácí svou snahou a zarputilos­tí tu nulu dokázali nakonec uhájit,“povzdechl si slávistick­ý trenér Jindřich Trpišovský.

V minulé sezoně nastříleli slávisté ve 30 kolech základní části 72 branek, nyní za čtyři utkání sedm, ovšem výrazné bylo jen vítězství 5:1 v Teplicích. Branky: 39. a 80. obě z pen. Kanga, 28. Costa. Rozhodčí: Pechanec - Moláček, Hájek - Proske (video). ŽK: Tregler, Cmiljanovi­č, Šimek. ČK: 84. Voltr (všichni Příbram). Diváci: 11 007. Poločas: 2:0.

Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Costa, Hanousek - Krejčí - Hložek (88. Graiciar), Trávník (74. Hašek), Kanga, Plavšič - Kozák (67. Tetteh). Trenér: Jílek.

Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovi­č - Alvir (67. Škoda), Rezek, Soldát, Hájek (63. Voltr), Zeman (79. Antwi) - Polidar. Trenér: Nádvorník.

4. kolo

Předehráno: Opava - Ostrava 0:2 (20. Smola, 82. Azevedo).

Dohrávka: Teplice - Mladá Boleslav odloženo na neurčito

5. kolo:

9. 8.: 18.00 Zlín - Teplice.

10. 8.: 15.00 Ostrava - Bohemians, 17.00 Příbram - České Budějovice, Olomouc - Karviná,

19.30 Slavia - Liberec.

11. 8.: 16.30 Jablonec - Opava, Plzeň - Slovácko,

19.00 Mladá Boleslav - Sparta.

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Netrefili se. Michael Krmenčík (vlevo) i Jan Kopic měli šanci vstřelit na Bohemians vítězný gól, Plzeň však v Ďolíčku jen remizovala 0:0.
FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Netrefili se. Michael Krmenčík (vlevo) i Jan Kopic měli šanci vstřelit na Bohemians vítězný gól, Plzeň však v Ďolíčku jen remizovala 0:0.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia