Lidové noviny

Maguire nejdražším obráncem historie

-

tvorba hry při dlouhodobé­m zranění navrátilce Dočkala.

Jeho rozehrávka míčů prošla časem proměnou. Už útoky nezakládá v hlubokém postavení z prostoru mezi obránci, nýbrž za pohybu ve vyšších částech hřiště a stará se také o předfináln­í či finální řešení. Při něm dokáže soupeře překvapit, ať už prudkým zakončením, či skvělou průnikovou přihrávkou.

Čtvrteční Evropa

V duelu s Příbramí naservírov­al skvělý centr od rohového praporku na hlavu kapitána Costy, jenž poslal Spartu do vedení. Poté dvakrát zachoval klidnou hlavu při zahrávání pokutového kopu, čímž se se čtyřmi góly prostřílel do čela ligové produktivi­ty.

„Rozhodně jsem nebyl nervózní, vždycky si věřím,“komentoval své penaltové vystoupení Kanga, jemuž přílišné sebevědomí v minulosti dělalo problémy. Kvůli arogantním­u chování ho zejména tvrdé jádro fanoušků dlouho zatracoval­o. I v tomto ohledu se jeho situace hodně vylepšila.

„S Kangou je to někdy složité, ale když se to podaří a ostatní si na něj zvyknou, bude z toho profitovat celý tým,“je si vědom kouč Jílek, i když zároveň dodává: „Na bránění ale musí všichni středoví hráči zapracovat.“

Své pokroky by Sparta i Kanga měli naplno ukázat především ve čtvrtek, kdy ve 3. předkole Evropské ligy přivítají turecký Trabzonspo­r. „Vysoké vítězství nad Příbramí nám určitě pomůže. Všichni jsme dobře pracovali, ale ve čtvrtek musíme pracovat ještě více. Musíme pro postup udělat všechno,“vzhlíží Kanga k pohárovému klání.

Přidá v něm další plusové body? MANCHESTER Harry Maguire se stal nejdražším obráncem fotbalové historie. Manchester United za 26letého reprezenta­nta zaplatil Leicesteru 80 milionů liber (2,25 miliardy korun). čtk

Ukazuje, že když plní naše zadání, je týmu prospěšný

 ?? FOTO ČTK ?? Akrobatick­ým saltem oslavil Guélor Kanga třetí gól Sparty v duelu proti Příbrami. Gabonský záložník v neděli proměnil hned dvě penalty.
FOTO ČTK Akrobatick­ým saltem oslavil Guélor Kanga třetí gól Sparty v duelu proti Příbrami. Gabonský záložník v neděli proměnil hned dvě penalty.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia