Lidové noviny

Jílek: Bez diváků to bude handicap

České týmy ve 3. předkole Evropské ligy

-

PRAHA Fotbalisté Sparty dnes vstoupí do kvalifikac­e Evropské ligy, v níž budou usilovat o první účast ve skupině pohárů po třech letech. Pražané potřebují na cestě do hlavní fáze zdolat dvě překážky a hned ve 3. předkole proti Trabzonspo­ru je čeká náročný úkol. Roli jim ztěžuje fakt, že kvůli discipliná­rnímu trestu budou hrát první utkání doma bez svých fanoušků. Sparta pyká za rasistické projevy příznivců při loňském venkovním utkání 2. předkola proti Subotici.

Přítomni tak budou jen VIP hosté, dvě stovky fanoušků z Turecka, pořadatelé a novináři.

„Je to smutná věc, kterou bohužel nedokážeme ovlivnit. Zvlášť v kontextu toho, jak se naši fanoušci na začátku ligy prezentova­li, v jakém počtu a jak nás navzdory nepovedené­mu začátku podporoval­i, je mi líto, že neuvidí tak velký zápas,“lituje trenér Václav Jílek. „Je to nepříjemný protiklad. Tady bude komorní prostředí, zatímco v Turecku nás čeká asi čtyřicet tisíc Dnes:

18.00 Sparta–Trabzonspo­r 19.30 Antverpy–Plzeň

20.30 FCSB – Mladá Boleslav

Zápasy sledujte online v aktualizov­aném článku na Sport.Lidovky.cz. fanoušků. Těžko se mi hodnotí, jaké to bez diváků bude. Vnitřní pocit je ten, že to bude velký handicap. Hlavně pro hráče.“

„Na druhou stranu to bude pořád stejná hra, bude hrát jedenáct proti jedenácti hráčům a my se musíme soustředit na věci, které ovlivníme, ne na ty, které nemůžeme změnit. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně a dát do toho maximum, přeci jen se jedná o předkolo Evropské ligy,“dodal zimbabwský bek Costa Nhamoinesu.

Zatímco Sparta o víkendu porazila Příbram 3:0 a má za sebou už čtyři ligová kola, turecká soutěž ještě nezačala. Trabzonspo­r, za nějž hraje i český obránce Filip Novák či bývalý záložník Chelsea John Obi Mikel, ve všech čtyřech přípravnýc­h zápasech remizoval. „Mají technicky velmi dobrý tým se spoustou individual­it, silný do ofenzivy. Chceme se zaměřit hlavně na jejich defenzivu, tam vidíme šanci,“podotkl Jílek. spo, čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia