Lidové noviny

Boleslav přestřílel­a Spartu

- TOMÁŠ KUBÁNEK VOJTĚCH POVEJŠIL

Fotbalisté Sparty znovu zaváhali, když v 5. ligovém kole prohráli 3:4 v Mladé Boleslavi. Také Plzeň pokračuje ve zhoršených výkonech, doma padla se Slováckem 0:2.

PRAHA Třikrát poslal Muris Mešanovič Mladou Boleslav do vedení, třikrát na to dovedla Sparta zareagovat. Středočeši se však nevzdali a ve čtvrté minutě nastavení Mešanovič našel ve vápně Lukáše Budínského, jehož nedostoupi­l Hancko, a Boleslav se přece jen mohla radovat z velmi cenného vítězství.

Budínský se tak ukázal být dokonalým žolíkem, kouč Weber ho poslal na hřiště jen minutu před rozhodujíc­í trefou.

Na čtvrté vyrovnání se už sparťané nezmohli a zkraje ligy pod novým trenérem Jílkem potřetí ztratili. Opět měl jejich výkon k dokonalost­i dost daleko. Útočník Kozák se přes vstřelený gól v zakončení znovu spíš trápil, obrana chybovala a mužstvo celkově nepůsobilo takticky vyzrále. Nejlepší důkaz? V 74. minutě se Tetteh trefil na 2:2 a jen co se rozehrálo, dovolili hosté Mešanovičo­vi dokonat hattrick. „Vytvoříme si poměrně dost brankových příležitos­tí a děláme triviální, naivní chyby v defenzivě,“zlobil se Jílek.

Bosenský útočník tak spolehlivě nahradil lehce zraněného střelce Komličenka, kterého kouč Weber šetřil na čtvrteční pohárovou odvetu proti FCSB.

„Takové představen­í jsem dlouho neviděl a jako trenér snad zažil poprvé. V závěru jsem se smiřoval s remízou, bral bych ji. Ale pak jsme dali čtvrtý gól. Stálo při nás štěstí, pro Boleslav to bylo nádherné představen­í,“zářil Weber.

Šetření opor se naopak nevyplatil­o Pavlu Vrbovi. Plzeňský kouč si vytrpěl porážku 0:2 se Slováckem a Západočeši potvrdili své střelecké trápení na počátku nové sezony. Viktoria prohrála třetí z posledních čtyř zápasů, počtvrté za sebou vyšla gólově naprázdno a na vedoucí Slavii ztrácí tři body.

„Hodnotí se mi to velice těžce, protože výsledek je naprosto zasloužený. V prvním poločase jsme předvedli jeden z nejhorších výkonů za dobu mého působení tady,“uznal Vrba. „Je pravda, že tam bylo více změn, než bývá obvyklé. Ale my víme, že nás čeká ve čtvrtek hodně důležité utkání, tak jsme ty změny udělali, abychom dali zátěž celému kádru.“ Branky: 42. Šašinka, 61. Zajíc. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Orel (video). ŽK: Procházka - Reinberk, Navrátil. Diváci: 8790. Poločas: 0:1.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Pernica, Hloušek - Procházka, Kalvach (74. Janošek) - Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. Kopic) - Chorý. Trenér: Vrba.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (13. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (79. Krejčí), Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia