Lidové noviny

Jasná výhra. A teď zaskočit Inter

- TOMÁŠ KUBÁNEK

PRAHA O dva týdny dříve slávisté po trestuhodn­ě nezvládnut­ém závěru zápasu ztratili dva body v Opavě (1:1). Na úterní vstup do Ligy mistrů proti Interu Milán se sešívaní jistě chtěli naladit lepším výkonem, což se jim proti Slovácku také povedlo. Jednoznačn­ý výsledek 3:0 hovoří za vše. „Máme tři body, dali jsme tři góly, žádný nedostali. Výkon byl diametráln­ě odlišný třeba oproti Opavě,“liboval si trenér Jindřich Trpišovský.

Slovácko přitom budilo respekt, vždyť v úvodu sezony už vyhrálo například na Spartě nebo v Plzni. „Je to hrozně pracovité mužstvo. Dobře napadá, dobře se chová po zisku míče. Takové zápasy jim svědčí,“uvědomoval si Trpišovský, který šetřil reprezenta­nty Součka, Masopusta a Bořila.

Změny oproti zaběhnuté jedenáctce však Slavii neuškodily. Tým z Edenu měl doma jasnou převahu, moravského soupeře kromě výsledku předčil i ve střeleckýc­h pokusech (na branku 10 ku 1) a vyzkoušel si některé signály, jimiž může v úterý překvapit na San Siru. Například v závěru poločasu při Hušbauerov­ě rohu hráči na malém vápně matoucím manévrem odlákali soupeřovy strážce a do vzniklého prostoru naběhl zcela volný Škoda, jenž hlavou trefil tyč. Nebo Stanciu – o chvíli později z přímého kopu na úrovni zkráceného rohu nečekaně zakroutil míč na břevno.

Kurážná posila Provod

To už Pražané zaslouženě vedli 2:0. V 19. minutě zužitkoval šťastného odrazu míče ve vápně Hušbauer a šikovně přehodil brankáře Porcala. Připraveno­st stála také u zvýšení Coufala, jenž využil nedůraznéh­o odkopu slovácké obrany po Zeleného střele.

„První půli jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Měli jsme velkou kontrolu nad hrou, hráli jsme i rychle. Dali jsme dva góly a měli jsme spoustu dalších možností,“chválil Trpišovský. „V druhém poločase jsme měli i slabší pasáže, celkově byl ten poločas z naší strany takový studenější, neměl takovou údernost.“

O pojistku v podobě třetí trefy se postaraly nové akvizice. Hora na hranici vápna přiťukl střídající­mu Provodovi, jehož rána po zemi mířila přesně k tyči. „Odehrál jsem jeden přátelský zápas, teď jsem dostal prostor na dvacet minut v ligovém zápase a hned dal gól. Takže pro mě je to všechno jako z pohádky,“líčila dvaadvacet­iletá posila z Českých Budějovic. „A jestli mám šanci nastoupit na Interu? To je otázka na trenéra. Já se toho ale nebojím.“

Tak snad zdravou kuráží „nakazí“i spoluhráče a třeba díky ní v úterý slavného soupeře zaskočí.

Vedoucí tým fotbalové ligy v 9. kole porazil Slovácko 3:0. Už v úterý Slavii čeká úvodní zápas v Lize mistrů na hřišti slavného Interu Milán.

 ?? FOTO ČTK ?? Střelci. Josef Hušbauer (zleva) a Vladimír Coufal se postarali o první dvě branky slávistů proti Slovácku.
FOTO ČTK Střelci. Josef Hušbauer (zleva) a Vladimír Coufal se postarali o první dvě branky slávistů proti Slovácku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia