Lidové noviny

Pastrňák už zase začíná řádit. A trenér se rozplývá

- ROBERT RAMPA

BOSTON/PRAHA Na tu trojku mohou spoléhat. David Pastrňák, Brad Marchand a Patrice Bergeron zase patří k nejlepším.

Opět pro Boston v NHL zařizují vítězství – jako v noci proti Vegas 4:3. „Náš první útok byl excelentní,“vysekl poklonu trenér Bruce Cassidy.

Bruins nezačali dobře, už v deváté minutě kvůli nedůrazné obraně prohrávali 0:2. „V takovém případě nevíte, kam utkání dojde. Začnete si myslet, že si vás možná podají,“přiznal Cassidy prvotní obavy. Stačilo však spoléhat na své elitní útočníky.

Snížení zařídil Pastrňák ve 12. minutě. Bergeron výborně napadal, získal puk, Marchand nahrával a Pastrňák zprava střílel.

V závěru první části se role prohodily. A po 33 sekundách druhé třetiny Marchand využil i další asistence českého útočníka, když ten sebral kotouč najíždějíc­ímu soupeři, plácl jím o mantinel do jízdy parťákovi, jenž s přehledem zavěsil.

„Najednou jsme vedli,“kroutil Cassidy hlavou. „V tom je náš tým vážně dobrý. Ví, jak správně hrát a dojít k vítězství. Nepanikaří. A ti tři co dokážou vymyslet... Jejich řada byla excelentní.“

Hokejisté Vegas naopak nechápali, že vedení tak snadno pustili. „Dovolili jsme jim ty góly, jako by to byl nějaký dárek,“štvalo Maxe Pacioretty­ho.

„Bylo by fajn, kdybychom chvíli vedení i intenzitu udrželi. Přece nechceme, aby se jejich nejlepší hráči cítili dobře. Víme, co dokážou.“

A taky dokázali. Bruins i díky nim vyhráli všechny tři úvodní zápasy, navíc na hřištích soupeřů. Stejně úspěšný byl klub naposledy v sezoně 2001/02.

„Máme odolný tým, už jsme to ukázali několikrát. K tomu zkušenosti...“těšilo Marchanda.

Mrzet může poranění jedničky Tuukky Raska, jenž ze zápasu odstoupil kvůli svalovému zranění na noze nebo dehydratac­i.

Bruins dál pokračují mimo domácí arénu, nyní míří do Colorada, až o víkendu se představí v Bostonu proti New Jersey.

 ?? FOTO ČTK/AP ?? Hrdina Bruins. Pastrňák slaví gól, kterým nastartova­l obrat proti Vegas.
FOTO ČTK/AP Hrdina Bruins. Pastrňák slaví gól, kterým nastartova­l obrat proti Vegas.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia